← Vorige pagina
Willem Baldé gaat voetbalcarrière beëindigen
20 april 2017


Willem Baldé gaat voetbalcarrière beëindigen

Afgelopen week heeft Willem Baldé besloten om aan het einde van het seizoen zijn voetbalcarrière te beëindigen. De trouwe verdediger van De Weide maakte in 1999 zijn debuut voor het eerste elftal, speelde in totaal zeventien (!) onafgebroken seizoenen voor De Weide 1 en kwam daarin tot 351 officiële wedstrijden. Een prestatie van formaat en daarmee een grote aderlating voor de club en het elftal.


Baldé heeft er lang over na moeten denken: ‘ik was in eerste instantie van plan om door te gaan en had met de nieuwe trainer al een goed en positief gesprek gevoerd. Bovendien komt mijn broertje Paul weer terug naar De Weide en wou ik graag nog een jaar met hem samen voetballen. Dit seizoen heb ik echter een slepende blessure gehad en wil ik meer tijd aan het gezin kunnen besteden. Nadat ik het ook met Paul besproken had en hij aangaf dat de beslissing niet van invloed is op zijn terugkeer, heb ik de knoop doorgehakt. Bovendien staan er weer goede De Weide talenten klaar om het in de verdediging over te nemen, zoals Jos van Goor. Het zal echter wel even wennen worden en ik zal het ook gaan missen, want de sfeer binnen het team is geweldig en De Weide is een erg gezellige club.’


Andersom geldt dat ook voor de club, voorzitter Klaas van der Laan: ‘Willem is het boegbeeld van het eerste elftal en daarmee ook van de club. Vrijwel iedereen in het noordelijke amateurvoetbal kent de kale, harde en faire verdediger en hij is bovendien een heel fijn persoon. We hopen dan ook dat hij behouden blijft voor de club, in welke functie dan ook. We zullen op een passende manier afscheid gaan nemen’. Baldé zelf daar over: ‘promotie zou een mooi cadeau en afsluiter zijn’.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361