← Vorige pagina
Wedstrijdverslag Zuidwolde 1 - v.v. de Weide 1
11 september 2018


De Weide wint overtuigend van Zuidwolde

overtuigende zege De Weide

Op de eerste 10 minuten na was De Weide gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Vroeg in de wedstrijd had Frans Capellen de 1-0 op de schoen, maar miste ternauwernood. Nick Muysson zorgde even later voor de

0-1. Vervolgenswist De Weide steeds gemakkelijk rondspelend "de vrije man " te vinden. Via een goed opgezette aanval over de rechterflank stond "Targetman" Frank Benjamins in de 27e minuut op de juiste plek en benutte fraai deze kans (0-2). Nog voor rust wist De Weide via hun sterkste speler Joost Bosma de 0-3 op het scorebord te brengen. Mocht Zuidwolde nog enige illusie hebben dan werd deze droom al vroeg in de 2e helft verstoord.

In de 48e minuut kopte Vincent Couliier de bal fraai tegen de touwen (0-4). In de slotfase zorgde Joost Bosma voor de 0-5 eindstand. Zuidwolde mocht de handen dichtknijpen, dat doelman Sjors van der Weide in goede vorm verkeerde. Hij zorgde met prima reddingen, dat De Weide niet nog meer scoorde.

prima kans Frans Capellen

Door een vlot lopende aanval via Mathijs Steenbergen en Steven Berghuis werd Frans Capellen in de 9e minuut uitstekend in scoringsstelling gebracht. Helaas kon Frans de bal onvoldoende onder controle krijgen, waarna deze kans verloren ging. Aan de ander kant van het veld werd balverlies bij Zuidwolde in de 13e minuut onmiddellijk afgestraft. Nick Muysson verschalkte doelman Sjors van der Weide met een fraaie lob (0-1).

frank benjamins staat op de goede plek

De Weide begon steeds beter in de wedstrijd te komen en vond steeds gemakkelijk "de vrije man". Via goed rondspelenwerd in de 27e minuut een voorzet vanaf de rechterflank bijzonder fraai afgerond door spits Frank Benjamins (0-2). De Weide bleef de betere ploeg en in de 36e minuut werd balverlies bij Zuidwolde bekwaam afgerond door Joost Bosma. Ruststand 0-3.

prima kopgoal Vincent Coulier

Zuidwolde trachtte de bakens nog te verzetten door het inbrengen van Wessel Buning voor Joris de Roo. De Weide had de intentie om de wedstrijd al vroegtijdig in de 2e helft te beslissen. Zo kreeg De Weide in de 48e minuut een corner en vanuit deze standaardsituatie kwam De Weide-verdediger Vincent Coulier goed voor zijn man en kopte de bal prima raak achter de kansloze doelman Sjors van der Weide (0-4).

De Weide kreeg vervolgens meerdere kansen om de score op te voeren, maar doelman Sjors van der Weide beperkte de score met prima reddingen.

mogelijkheden Wessel Buning en Robin Steenbergen

In de 68e minuut leek Zuidwolde de eretreffer binnen te schieten, waarbij met name Wessel Buning op de juiste plek stond. Zijn inzet kon gekeerd worden door doelman Renzo Hemmes. Ook in de rebound wist Frans Capellen niet te scoren. In de 75e minuut stond Wessel Buning opnieuw op de goede plek. Na een assist van Frans Capellen wist Wessel Buning andermaal net niet te scoren. Kort daarop werd de wedstrijd definitief beslist door een goal van de beste man van De Weide Joost Bosma (0-5).

prima reddingen Sjors van der Weide en kans Robin Steenbergen

Vervolgens voorkwam Sjors van der Weide met prima reddingen op inzetten van met name Mitchell Luchtenberg, dat De Weide nog verder kon uitlopen. Het slotakkoord was voor Robin Steenbergen, die met een kopbal doelman Renzo Hemmes bijna verraste. Zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Eindstand 0-5.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361