Wedstrijdverslag De Weide VR1 - ACV VR1
12 maart 2018

Hoogeveen – Na een paar weken ‘echte’ winterstop wordt er vanmiddag om 15:00 uur afgetrapt tegen de koploper uit de 1 e klasse B, ACV Vrouwen 1 uit Assen. De dames van De Weide staan op dit moment op een 4 e plaats en zullen er vanmiddag alles aan doen om de aansluiting met de top te behouden. Ook ACV zal alles in de strijd gooien en de koppositie veilig te stellen.

Het belooft een spannende en sportieve wedstrijd te worden tussen De Weide VR1 en ACV VR1. In de 3 e minuut krijgt ACV al een corner maar dit levert geen gevaar op. In de 5 e minuut krijgt De Weide ook een kans maar deze gaat over, kort daarna wordt er een overtreding gemaakt op Michelle maar ook deze vrije trap gaat over. Het is De Weide die continu de aanval zoekt. Samantha die Vicky de hoek in stuurt en de bal voorgeeft, maar ACV weet de bal weg te werken, kort daarna is het Samantha die alleen op de keepster afgaat en de bal in de korte hoek plaatst maar de keepster van ACV redt. De Weide is goed aan het voetballen en zet de druk op ACV, tegen het spelbeeld in komt ACV op een 0-1 voorsprong. Na het doelpunt van ACV zijn de speelsters van ACV gedreven om de voorsprong uit te breiden. Zo krijgt ACV weer een kans, Richelle die goed haar doel uit komt waardoor de speelster van ACV moet uitwijken en is het Sylvana die redding kan brengen. In de 38 e minuut is het De Weide die een kans krijgt om de gelijk maker te maken, via de opkomende Jodie die op het doel afgaat en een goede voorzet geeft wordt deze weggewerkt door ACV. In de 42 e minuut is het Vicky die de 1-1 weet te maken via een afstand schot die via onderkant lat het doel in gaat. Gelijk daarna krijgt De Weide een vrije trap, Sylvana die Samantha weet te vinden die de bal verlengt op Tessa maar de keepster van ACV redt. Na de rust moet De Weide verder met 10 man, Moniek maakt haar 2 e overtreding en moet met 2 keer geel het veld verlaten. Het spelbeeld is door de veranderingen in het veld wat onrustiger geworden dan de 1 e helft. ACV die probeert de druk te zetten op De Weide maar De Weide staat met 10 man goed opgesteld. Met 10 man zet De Weide alles op alles om een geen tegen doelpunt te krijgen, en probeert ook de aanval op te zetten. in de 80 e minuut is het Sylvana die een actie maakt via de linkerkant en de bal voorgeeft op Michelle maar die raakt de bal niet goed. Door een zwaar bevochten wedstrijd is de eindstand geëindigd in een 1-1 gelijk spel.