V.v. de Weide VR1 - The Knickerbockers VR1
08 oktober 2018

Hoogeveen – In de eerste klasse B staan De Weide en The knickerbockers beide op 6 punten. Vandaag treffen ze elkaar in Hoogeveen. Wordt er vandaag gewonnen doen de dames van De Weide helemaal goede zaken. Maar dat zal niet zomaar gaan.

In de begin fase van de wedstrijd is het TKB die fel aan de wedstrijd begint. Zo krijgt TKB een grote kans om vroeg op voorsprong te komen maar de bal gaat over. Kriekjes die de bal mee krijgt en die op het doel schiet maar de bal gaat naast. Na een goede steekpass van een speelster van TKB weet de spits door te lopen op Boessenkool die de 1 op 1 situatie weet te winnen. In de 15 e minuut geeft te Kamp een goede pass op De Boed die de bal voor wou geven maar de keepster van TKB weet deze bal te vangen. Het is TKB die de wedstrijd in handen heeft en probeert de voorsprong te pakken. In de 24 e minuut is het TKB die een strafschop krijgt, maar deze wordt overgeschoten. De wedstrijd gaat gelijk op en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De Weide probeert voor rust nog een doelpunt te maken, zo weet le Febrè een mooie bal te geven op de Boed die van dichtbij naast schiet.

2 e helft.
The Knickerbockers komen goed uit de kleedkamer en zetten gelijk druk op De Weide waardoor TKB veel kansen krijgt maar deze niet benutten. De Weide krijgt een vrije trap na een handsbal van een speelster van TKB. Jangbahadoer gaat achter de bal staan maar de keepster van TKB weet de bal te pakken. Aan de wedstrijd kun je zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Het spel gaat gelijk op maar TKB weet in de 66 e minuut de 0-1 te maken de spits van TKB weet de bal over Boessenkool heen te schieten. De Weide probeert de aansluitingstreffer te maken, afstand schot van Tjeerdsma wordt gepakt door de keepster van TKB. In de 79 e minuut komt een speelster van TKB goed op, Boessenkool weet de bal te redden maar laat deze los en Jangbahadoer schiet de bal over de achterlijn.

Met nog acht minuten op de klok gaat TKB nog vol op in de aanval om hun tweede doelpunt te maken. Maar het is De Weide die op een gelijke hoogte komt. Na een corner bal voor De Weide die niet goed wordt weg gewerkt krijgt Kriekjes de bal weer terug die hem goed weet voor te geven en de Boed weet deze bal op de slof te nemen en schiet hem prachtig in de verre hoek binnen. Maar De Weide mocht niet lang genieten van het doelpunt. Gelijk vanaf de aftrap is het TKB die de 1-2 weet te maken.

De Weide probeert er nog een gelijk spel uit te slepen maar dat is niet gelukt. TKB wint de wedstrijd met 1-2 van De Weide. Volgende week mogen de dames van De Weide naar Winsum die ook 6 punten heeft uit 3 wedstrijden.