Voetbal en Fitness
10 juni 2019

Voordelige sporten bij de Elbe

Voetbal en fitness
Vanaf heden is het mogelijk om voor een aantrekkelijke prijs te sporten bij Elbe Fitness. Voor 21 euro per maand kan er onbeperkt getraind worden onder het oog van professionele begeleiding. Dit betekend een eigen trainingsschema om je fit te houden of fitter te maken en duidelijke aanwijzingen bij oefeningen. In overleg met jou als voetballer willen wij de krachttraining afstemmen op de voetbaltraining zodat deze elkaar niet in de weg zitten. Oftewel periodiseren voor het optimale resultaat.

Voetbal en krachttraining
Krachttraining is inmiddels niet meer weg te denken in het moderne voetbal. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een verantwoord trainingsschema kan zorgen voor betere sportprestaties en blessurepreventie. Met name een goede rompstabiliteit en sterke benen zijn van belang.
Tijdens het spel worden er verschillende vormen van kracht gebruikt. Laten we beginnen bij de eerste vorm en wat uitleg geven. De eerste krachtvorm is krachtuithoudingsvermogen of het duur vermogen. Deze vorm van kracht wordt gebruikt bij een lager looptempo. Oftewel rustig hardlopen. Bij ongeveer 20% van wat je doet op een training of wedstrijd gebruik je krachtuithoudingsvermogen.

De tweede en ook de meeste belangrijke vorm van kracht is explosieve kracht. Deze vorm van kracht gebruik je voornamelijk bij snelle achtereenvolgende handelingen en korte explosieve handelingen zoals springen, sprinten, passen en schieten. Circa 60% van wat je in een wedstrijd doet is van explosieve aard. Cristiano Ronaldo is hier een mooi voorbeeld van, zeer explosief. In de loop van jaren heeft hij dit veel getraind.

De laatste vorm van kracht is maximale kracht. Dit een vorm van kracht waarbij er eenmalig een zware weerstand geboden moet worden. Denk hierbij aan het afschermen van de bal terwijl je de tegenstander in de rug hebt. De tegenstander is de zware weerstand. Circa 20% is maximale kracht in de wedstrijd. Al deze vormen zijn dus van belang om te trainen als voetballer en kunnen getraind worden in de sportschool met sport specifieke oefeningen. Sturing is hierbij echter wel essentieel.

Mocht je belangstelling hebben om te gaan trainen neem dan contact op met Elbe fitness. Uiteraard is een proefles ook mogelijk om vrijblijvend te proeven.

Telefoonnummer: (0528) 22 19 05

Email: elbe-fitness@ziggo.nl

Blessures

v.v. de Weide heeft voor blessures een samenwerking met FyXsio, fysiotherapiepraktijk. De praktijk heeft veel ervaring met sport gerelateerde klachten. Binnen 24 uur is hier een afspraak mogelijk.

Contact gegevens:

Wouter Holwerda: 06 81 07 59 32