← Vorige pagina
Viod Vrouwen 1 – De Weide Vrouwen 1
14 mei 2018


Driezum-Zachterdag mochten wij afreizen naar Friesland! Doordat HTC zich heeft teruggetrokken uit de competitie liggen alle kansen weer open voor de periodetitel.


Op deze zonnige middag is het aan De Weide om de 3 punten mee te nemen naar Hoogeveen. In de 4 e minuut is het Vicky te Kamp die op het doel schiet van VIOD maar deze bal gaat net over. De Weide zet in de eerste minuten gelijk druk op VIOD en probeert kansen te creëren. Ook VIOD weet de druk te houden op De Weide zo krijgen ze in de 6 e minuut een vrije bal die uiteindelijk wordt weggewerkt. In de 11 e minuut krijgt Jodie Huizing een kans om de 0-1 te maken maar de keepster van VIOD redt. Het is De Weide die telkens de aanval zoekt. Geheel tegen het spelbeeld in is het VIOD die op een 1-0 voorsprong komt in de 16 e minuut en twee minuten later ligt de 2-0 erin voor VIOD. Het is De Weide die de aansluitingstreffer zoekt en vind die in de 36 e minuut Michelle Okken weet via een afstand schot de 2-1 te maken. De Weide zoekt nog voor de rust de gelijkmaker. In de 40 e minuut is het Marije Prins die de bal onderschept en de keepster van VIOD voorbij gaat en moet schieten vanuit een moeilijke hoek maar de bal gaat net naast. 


Na de tegendoelpunten heeft De Weide het sterke spel van de eerste minuten weer terug gevonden. Zo krijgt De Weide nog steeds veel kansen om de gelijkmaker te maken. Na de rust heeft De Weide haar eigen voetballende spel weer te pakken gekrijgen en komen op een gelijke stand. Jodie Huizing wordt door Tessa Bols de hoek in gestuurd, Jodie huizing geeft een goede voorzet en Marije Prins weet de bal met het hoofd het doel te vinden. De Weide gelooft er nog in om de winst te pakken tegen VIOD. Zo komt De Weide op voorsprong. Jodie Huizing schiet vanaf de rechterkant de bal in de verre hoek en maakt de 2-3. 


VIOD die probeert de gelijkmaker te maken maar de verdediging van De Weide staat goed opgesteld en geeft niks meer weg.Na een zwaarbevochten wedstrijd is het De Weide die wint met 2-3!

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361