← Vorige pagina
Verslag v.v. Hollandscheveld VR1 - v.v. de Weide VR1
27 maart 2017


De derby tegen de dames van Hollandscheveld staat vandaag op het programma, een altijd spannende wedstrijd. Vorig seizoen hebben we afgesloten met de kampioenswedstrijd tegenHollandscheveld die eindigde in gelijkspel waardoor de Weide kampioen werd. De thuiswedstrijd tegen wist de Weide te winnen met 4-0. De dames van Hollandscheveld staan er niet goed voor in de competitie en moeten ook nog hun vaste keepster missen maar ze zijn altijd gedreven dus we mogen ze niet onderschatten.


Direct in de 1 ste minuut komt de Weide op 0-1 voorsprong, Maura onderschept de bal en geeft een mooie bal richting Jamie, die weet op haar beurt Vicky te bereiken, Vicky verlengd op Annemiek en Annemiek verrast de keepster die ver uit haar doel staat en scoort. De 0-2 volgt vlot er op, een steekbal gegeven door Michelle op Iris, Iris haalt hard uit en de bal gaat langs de keepster het doel in. De Weide heeft het de rest van de 1 ste helft zwaar, onze dames zitten niet goed in de wedstrijd, het team kampt nog steeds met blessures, keepster Richelle staat weer onder de lat maar is nog niet blessure vrij. Gelukkig kunnen we een beroep doen op Jamie, Samantha en Simone om ons te versterken. De dames van de Weide leunen een beetje achterover want met een 0-2 voorsprong in een kwartier lijkt het geen probleem te worden, Hollandscheveld laat het er echter niet bij zitten. 


In de 17 de minuut een vrije trap die moeiteloos langs onze keepster wordt geschoten. 1-2. Vlak daarna maken ze de gelijkmaker na eenvoudig de achterhoede van de Weide te passeren, in de 24ste minuut gevolgd door de 3-2. Tussendoor nog een redding van Richelle die bij een vrije trap van afstand goed uit haar doel komt en de bal onderschept. 


In de 35 ste min. een penalty na een handsbal van de Weide, 4-2. 


De Weide moet aan de bak, een mooie actie van Michelle wordt geblokt door Holl’veld. Gevolgd door een actie van Jamie, ze weet de achterhoede van Hollandscheveld te passeren na een mooie steekbal van Samantha, Jamie tikt de bal langs de keepster het doel in, helaas gevlagd voor buitenspel. De Weide heeft de rust nodig om alles even op een rijtje krijgen zodat het team er de 2 de helft vol voor kan gaan. 


In de 50 ste minuut geeft Simone uit een vrije trap een bal voor op Annemiek die deze langs de keepster werkt. 4-3. Er volgt een mooie corner van Iris die goed voor het doel beland maar Holl’veld werkt deze vlot weg, Holl’veld zet direct aan en gaat richting het doel van de Weide, echter onderweg is het Jamie die de bal onderschept. De dames van Hollandscheveld hadden in de 1 ste helft de overhand maar de Weide bepaalt het spel in de 2de helft, hoewel de scheids de wedstrijd vaak stil legt wat de sportiviteit niet bevordert. 


De Weide gaat er weer helemaal voor, Richelle geeft een lange bal op Michelle, zij rent de verdediging van Holl’veld eruit maar schiet de bal net naast. Een vrije trap van Holl’veld wordt goed onderschept door Moniek, Samantha geeft een mooie bal, de keepster is veruit haar doel maar we kunnen er niet genoeg van profiteren. In de 72 ste min krijgen we een penalty mee, Michelle staat achter de bal en schiet deze mooi in. 4-4. 


In de 75 ste min veroverd Vicky de bal bij de keepster en geeft deze naar voren en weet Annemiek te bereiken die haar 3 de goal van de dag maakt. 4-5. Onze dames blijven er tegen aan gaan en weten de kansen voor Holl’veld te beperken. In de blessuretijd krijgt Holl’veld nog een vrije trap maar deze wordt weggewerkt gevolgd door een mooie actie van Simone en Iris die er ook in de rebound niet in gaat. We sluiten de wedstrijd af met een vrije trap van afstand door Iris maar de keepster is alert. 


De dames van de Weide hebben hun veerkracht en vechtlust laten zien en na de rust de achterstand weg weten te werken. Met deze 3 punten heeft de Weide zich veilig gespeeld in de 1 ste klasse en kunnen de laatste 4 wedstrijden met een goed gevoel in gaan. De dames van Hollandscheveld moeten er de laatste wedstrijden nog goed aan trekken tegen degradatie. 


Eindstand 4 – 5.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361