← Vorige pagina
Verslag v.v. de Weide VR1 - s.c. Stiens VR1
03 april 2017De dames van de Weide zijn er op gebrand om revanche te nemen na een verlies van 3-1 in de uitwedstrijd tegen Stiens.In de 3 de min gaat Vicky er voortvarend in maar de keepster van Stiens is alert, de dames van Stiens komen er direct snel weer uit maar het schot beland net naast het doel. Het spel gaat snel over een weer waarbij er goed druk wordt gezet door De Weide, in de 9 de min neemt Vicky de vrije trap en weet Tessa te bereiken, het schot van Tessa wordt door de keepster weg gebokst. Direct daarna weet Stiens er goed uit te komen en komt Marieke alleen met 2 aanvalsters van Stiens voor Richelle’s doel te staan en komt Stiens op voorsprong. 0-1. 


Stiens speelt veel op de lange bal, de Weide probeert zoveel mogelijk in hun eigen spel te komen. Richelle komt goed uit haar doel en weet het schot van Stiens op te vangen, direct in de rebound geeft Maura de bal van achter af op Michelle, haar schot wordt opgevangen door de keepster. In de 30 ste min geeft Selina een mooie bal op Annemiek die er mee van door gaat, de verdediging van Stiens en de ver uit komende keepster weet het schot te  voorkomen. De voorhoede van Stiens gaat er direct weer uit, onze verdediging is er nog niet bij maar het geluk is met ons, ze schieten de bal uit. In de 33 ste min weet Stiens dan toch de 0-2 te maken.Stiens probeert van elke opening te profiteren maar Sylvana staat haar mannetje achterin en weet de bal mooi weg te werken. Een vrije trap van Vicky eindigt net naast het doel. Ruststand 0-2. 


In de 2 de helft maakt de Weide het verschil hoewel Stiens continu gevaarlijk blijft met hun razendsnelle voorhoede maar de achterhoede versterkt met Jamie laat zich niet verrassen. Een vrije trap van Vicky die goed voor het doel beland kan door Michelle niet langs de keepster worden gewerkt. In de 58 ste min uit een corner genomen door Vicky weet Annemiek met hard schot de bal in het doel te krijgen. 1-2. De dames van Stiens krijgen nog een aantal kansen maar dit resulteert niet een doelpunt.


De Weide weet mooie acties te maken en zowel de tribune als de speelsters hebben het gevoel dat er een goal aan komt. Een mooie bal van Selina die de bal voor geeft op Annemiek wordt helaas net naast gekopt. De dames gaan er vol voor en Michelle en Marije weten er een aantal keer goed uit te komen. In de afrondende fase van de wedstrijd komt de gelijkmaker, vrije trap van Vicky die naar de 2 de paal ging, iedereen probeert de bal er in te werken maar het is Annemiek die de bal langs de keepster tikt. 2-2. De scheids had al een aantal gele kaarten getrokken aan beide zijden en trekt vlak voor tijd voor een speelster van Stiens de 2 de gele kaart, Stiens met 10 man in het veld. Tot het laatst wordt er gevochten door beide teams om nog een doelpunt te maken maar Richelle komt goed uit het doel en de verdediging staat sterk in de achterhoede. Het blijft bij een gelijkspel, verdiend voor de Weide tegen de sterke nr. 2 in de competitie.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361