Verslag kwartfinale Protos
28 december 2018

DE WEIDE OPNIEUW DOOR NAAR HALVE FINALE PROTOS

De Weide is er donderdagavond opnieuw in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het Protos zaalvoetbaltoernooi. Voor de vierde achtereenvolgende maal bereikten de groenwitten de laatste vijfentwintig van het grootste zaalvoetbaltoernooi van het noorden.

De Weide moest in de kwartfinale aantreden in sporthal de Börkerkoel in Westerbork.

Een grote schare meegereisde groen witte supporters zorgden voor een prachtige ambiance in de afgeladen sporthal. De mannen van trainer Marcel Smid werden tot grootste daden gestimuleerd door het legioen uit Hoogeveen. In het openingsduel van de avond trad De Weide aan tegen Valthermond. In de beginfase een dot van een kans voor Sander Benjamins, maar hij schoot vrij voor het doel de bal rakelings naast. Twee doelpogingen van Coulier, één op de paal en één rakelings naast, brachten nog niet de terechte voorsprong. Die kwam er wel voor Valthermond, dat via Veerbeek op 1-0 kwam. Was het eerst nog doelman Bruintjes die redding bracht op een inzet van Coulier, even later was hij kansloos op de lage schuiver die De Weide op 1-1 bracht. In de slotfase trok De Weide de wedstrijd naar zich toe. Eerst was het Sander Benjamins die na een fraaie actie de 2-1 binnenschoot. In de slotminuut zorgde Frank Benjamins voor de 3-1. Weerdinge verraste vervolgens met een 1-0 zege op VKW.

Valthermond kwam in haar tweede wedstrijd vervolgens opnieuw niet tot de volle winst.

In het duel tegen Rolder Boys was een 1-1 puntendeling het resultaat. De Weide kon tegen een goed voetballend Weerdinge niet tot scoren komen. Beide teams moesten genoegen nemen met een punt. VKW wist vervolgens wel de volle winst te pakken tegen een tegenvallend Rolder Boys; 2-1. Weerdinge kwam tegen Valthermond op een vroege voorsprong. Valthermond toonde veerkracht en kwam op een 2-1 voorsprong. Hierna nam Weerdinge het initiatief over en behaalde met een 4-2 zege haar tweede driepunter deze avond. De Weide begon slordig aan haar duel tegen Rolder Boys. Ook in een overtal situatie wisten de groenwitten niet op voorsprong te komen. Even later mistte Frank Benjamins een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na een prima pass van Coulier schoot Frank Benjamins in de 16e minuut dan toch De Weide op voorsprong. De Weide gaf weinig weg en Rolder Boys werd nauwelijks gevaarlijk. In de slotminuten liep De Weide via twee doelpunten van Coulier uit naar een ruime 3-0 zege. Door een 3-1 zege op Valthermond hield VKW nog zicht op de halve finale. Weerdinge verspeelde een halve finale plek door verlies tegen Rolder Boys, zodat de slotwedstrijd van de avond de definitieve beslissing zou brengen.

De Weide schoot in deze wedstrijd tegen de “thuisploeg” VKW flitsend uit de startblokken.

Er kwamen fraaie mogelijkheden voor Joost Bosma en Sander Benjamins. Even later wel de openingstreffer via Coulier. Met een strak schot in de kruising zorgde Mark v.d. Graaf voor de 2-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd een prachtige actie die leidde tot de 3-0.

Na een dubbele één/twee combinatie tussen Coulier en Frank Benjamins kon Bosma fraai de 3-0 binnenschieten. Frank Benjamins zorgde vervolgens met een strak schot voor de 4-0.

Schoonheidsfoutje in de defensie bij De Weide leidde tot de tegengoal voor VKW.

Het slotakkoord was toch weer voor de groenwitten. Na een mooie actie schoot v.d. Graaf de 5-1 binnen waarna in de slotseconden Bosma nog de 6-1 maakte in de rebound van een schot op de paal van Frank Benjamins. De Weide gaat voor een plek in de finale naar Dedemsvaart.

Tegenstanders aanstaande zaterdag in de halve finale zijn CSVC, EMMS, Alcides en Titan.