← Vorige pagina
Verslag De Weide VR1 – ter Leede VR2
15 mei 2017


Nacompetitie


Voor promotie naar de hoofdklasse mogen we thuis aantreden tegen dames 2 van ter Leede, knappe prestatie van onze dames die dit seizoen voor het eerst uitkomen in de 1 ste klasse en een mooie kans om te spelen tegen een team in de hoofdklasse.


Zoals verwacht is ter Leede het betere team en ze zetten de Weide dan ook direct onder druk, een vrije trap in de 2 de minuut komt er via binnenkant paal weer uit en wordt door Maura weg gewerkt. Gevolgd door een gevaarlijke corner van ter Leede die nog maar net van de lijn wordt gehaald. In de 5 de minuut grijpt Marije goed en op tijd in na een gevaarlijke aanval van ter Leede. Na deze acties gaat de Weide meer voetballen en probeert de aanvallen op te zetten. ter Leede komt er wederom een paar keer goed uit maar onze keepster Richelle laat zich niet verrassen en voorkomt een goal. Tegen de verwachting in is het de Weide die de 1 ste goal maakt, uit een corner van Vicky die mooi voor het doel komt weet Annemiek in de kluts te scoren.1-0. Direct gevolgd door de gelijkmaker van ter Leede. 1-1. 


In een 1 op 1 situatie met Richelle weet een speelster van ter Leede te scoren. 1-2. De Weide heeft moeite met het snelle spel van ter Leede en in de 26 ste minuut weten ze wederom te scoren.1-3. Een mooie vrije trap van Nienke wordt door de tegenstander weggekopt. ter Leede weet de kansen te creëren maar kan ze gelukkig ook niet allemaal afmaken, Richelle staat wederom goed achter de bal en voorkomt een goal. In de 33 ste minuut een mooie aanval van de Weide: Selina schiet de bal naar voren, Annemiek probeert te koppen maar de keepster red. Een schot van Vicky gaat helaas naast. Hierna grijpt Jodie goed in bij een aanval van ter Leede. Direct na rust is het wederom ter Leede die de aanval in zet, de bal komt voor het doel en wordt goed ingekopt. 1-4. Gevolgd na een paar minuten door een uitbraak over links waarbij ter Leede de 1-5 maakt. In de 54 ste minuut geeft Vicky een mooie bal op Michelle die alleen op de keepster af gaat en scoort. 2-5. 


Vlak daarna gevolgd door een actie van Tessa die de bal voorgeeft op Michelle waarna Michelle de 3-5 maakt. De scheids constateert een handsbal bij de Weide waarna hij een penalty geeft, Richelle stopt de penalty met een mooie redding. De Weide geeft goed tegenstand in de 2 de helft, een aanval van ter Leede wordt door Jodie goed weg gewerkt en Moniek weet een schot van ter Leede over ons doel heen te werken.


In de 68 ste minuut krijgt ter Leede wederom een penalty en deze weten ze te benutten. 3-6. Een corner van de Weide voor het doel, een schot van Jamie wordt geblokt en in 2 de instantie red de keepster. Ter Leede blijft veel aanvallen en komt vaak bij het doel maar Richelle staat goed haar mannetje. Een vrije bal vanaf achteren genomen door Jodie bereikt Annemiek maar helaas zit de keepster er goed bij. In de slotfase weet ter Leede nog 2 goals te maken en daarmee komt de eindstand op 3 - 8. Volgende week zaterdag reizen we met fans af naar Sassenheim om onze sportieve plicht te doen en zijn we een ervaring rijker.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361