The Knickerbockers VR1 - De Weide VR1
19 mei 2019

The Knickerbockers zijn nog op stoom voor het kampioenschap, het gaat tussen de dames van Stiens en TKB. Beide teams hebben een gelijk aantal punten maar Stiens staat er op doelsaldo beter voor. Er hangt dus voor TKB veel af van onze wedstrijd.

De Weide heeft het altijd moeilijk tegen The Knickerbockers, we hebben een aantal tactische wijzigingen doorgebracht om het achterin dicht te houden. TKB gaat voortvarend van start en combineert wat resulteert in een kans, maar Richelle Boessenkool heeft een mooie redding. In de 6e minuut is de eerste kans voor de Weide maar deze gaat er helaas niet in. De dames van TKB hebben het moeilijk met de nieuwe opstelling van De Weide en zijn zoekende om grip op de wedstrijd te krijgen.

Het is dan ook De Weide met de eerst grote kans voor Vicky te Kamp, een schot van afstand maar de bal belandt helaas op de paal. Even later is het Marije Prins die het probeert op grote afstand, maar de bal gaat net over.

In de 23e minuut krijgt TKB een grote kans, de verdediging van De Weide is uit elkaar getrokken en de spits van TKB kan schiet, net naast. De Weide heeft de overhand in de eerste helft en er volgen nog een aantal kansen. Te Kamp legt terug op Iris Kriekjes, die van afstand schiet maar de bal gaat net over. Prins geeft een goede steekpass op Kriekjes , die een schot op doel lost maar de bal gaat naast. De Weide combineert goed en TKB heeft niet het antwoord op ons spel maar helaas komt de Weide niet tot een kans.

Rust, stand 0-0

De Weide gaat met een goed gevoel de tweede helft in met een 0-0 ruststand. TKB moet winnen om nog mee te doen om het kampioenschap wat hopelijk voor meer risico gaat leiden bij TKB.

Direct na de aftrap gaan de dames van De Weide fel van start. Een voorzet in het zestien meter gebied van Kriekjes belandt bij Annemiek de Boed, zij schiet de bal beheerst binnen, stand 0-1. De Weide combineert goed en heeft duidelijk de overhand, de Weide krijgt een corner die er helaas niet in gaat. The knickerbockers maakt een overtreding op A de Boed waarna de Weide een vrije trap krijgt op een gunstige plek, maar de bal gaat net over.

Echter TKB geeft ook gas, een mooie actie van TKB wordt op de lat gekopt. TKB komt beter in de wedstrijd maar weet nog steeds niet door de verdediging van De Weide te komen. TKB probeert een aantal keren van afstand te schieten maar ze weten de pogingen nog niet te verzilveren. Ook een vrije trap van TKB genomen van een meter of 20 beland in de handen van Boessenkool.

Het is De Weide die de voorsprong verdubbeld. Na goed doorzetten van A de Boed beland de bal rechts bij Kriekjes , Iris draait bij haar man weg en stormt naar het doel. In eerste instantie red de keeper, maar dan weet Iris toch te scoren. 0-2. Hoewel we nu een mooie voorsprong hebben zijn we met nog 20 min te gaan zeker nog niet veilig.

The Knickerbockers blijven aandringen, een corner die voor het doel van de Weide komt belandt op het hoofd van de aanvoerder van TKB. Zij kopt hard de 1-2 binnen. De Weide blijft haar spel spelen al is het in deze fase wat rommelig door het volop druk zetten van the Knickerbockers.
In de afrondende fase weten de dames van de Weide nogmaals te scoren, een pass van Regina Oldebeuving, komt via de verdediging van TKB bij Kriekjes. Zij komt 1 op 1 met de keepster en maakt beheerst af, 1-3. Een mooie prestatie van de Weide tegen het sterke TKB.

Volgende week vindt de laatste speelronde plaats in de 1ste klasse B waarin het kampioenschap beslist wordt maar door de uitslag van deze wedstrijd heeft Stiens VR1 de betere papieren. de Weide VR1 treedt thuis aan tegen Winsum VR1.