The Knickerbockers 1- De Weide 1
27 mei 2019

Zaterdag 25 mei ging v.v. De Weide op bezoek bij The Knickerbocker in Groningen. De wedstrijd ‘om des keizers baard’, waarin beide ploegen vooraf veilig waren en geen kans meer hadden op promotie, eindigde in een 2-4 overwinning voor de mannen van trainer Marcel Smid.

Door : Bé Strijker

In de basisopstelling was een plaats in de spits ingeruimd voor Frank van Veen, die tevens zijn laatste wedstrijd voor v.v. De Weide speelde. Volgend seizoen gaat hij z’n geluk beproeven bij Be Quick – zaterdag in zijn woonplaats Groningen. Vaste spits Frank Benjamins ontbrak wegens een gebroken neus opgelopen in de wedstrijd van vorige week tegen HFC. Verder verving Sem Kolk 1e keeper Renzo Hemmes.

De Weide kende een goede start met meerdere kansjes, toch was het TKB dat in de vierde minuut op 1-0 voorkwam na slordig verdedigen van de kant van De Weide. Kort daarop voorkwam keeper Sem Kolk de 2-0 na een goede reflex in de korte hoek.

In de 14e minuut kwam De Weide op gelijke hoogte via Joost Bosma, na een goede aanval afgerond na een voorzet van Frank van Veen. Kort daarop een schot van Jasper Strijker die tot corner werd verwerkt door de keeper van TKB. In de19e minuut een strafschop voor De Weide, nadat Jasper Strijker in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Vincent Coulier benutte deze kans feilloos met een strak schot in de rechterbovenhoek.

In de 31e minuut kwam TKB vanuit het niets uit een counter, randje buitenspel, op 2-2 na slap verdedigen van de kant van De Weide.

Kort na rust een wissel, Justin Belt voor de aangeslagen Joost Bosma. Belt had in de 63e minuut een goede kans, maar zijn rush eindigde met een schot op de paal.

Na 65 minuten kwam Sander Benjamins Frank van Veen aflossen bij De Weide. De Weide bleef een overwicht houden in het potje dat meer en meer een zomermiddagkarakter kreeg.

In de 73e minuut een goede pass vanaf links van Vincent Coulier op Jasper Strijker die in 2 pogingen de 2-3 op het scorebord bracht. Kort daarop een identieke aanval, maar nu ontbrak de controle bij Strijker.

Na 79 minuten een mooie aanval van De Weide met een mooie assist van Nick Muysson op Sander Benjamins, die de 2-4 op het scorebord bracht. Daarna nog een schot op de lat van Luchtenberg en een counter van TKB met een schot op de paal.

Zo eindigde De Weide in deze knotsgekke klasse 2J Noord, waar het in de voorlaatste speelronde nog niet veilig was, op een zeer verdienstelijke 4e plaats.

In de zon op het veld, onder het genot van een biertje, werd de overwinning gevierd en werd stil gestaan bij het vertrek van assistent-coach Rob van der Sleen en elftalleider Paul Dekker.

Man van de wedstrijd: Sem Kolk