← Vorige pagina
Ter Leede VR2 - de Weide VR1
23 mei 2017


Zaterdag 20 mei staat de returnwedstrijd tegen ter Leede op het programma na een 3-8 verlies bij de Weide. Het lijkt een gelopen race maar we gaan vol goede moed op pad met de meisjes van MO-13 die mee zijn in de bus om ons aan te moedigen. 


Ter Leede weet al in de 4 de minuut de 1-0 te maken, de bal vliegt over de verdediging en wordt in de verre hoek langs keepster Richelle gewerkt. Vicky weet ook een mooie kans te creëren, ze onderschept de bal op de helft van de tegenstander, de keepster is ver uit haar doel, Vicky schiet de lange bal net langs de goal. Gevolgd door een lange bal van Sylvana die Tessa weet te bereiken maar ze kan het net niet afmaken in de 16.


Net als vorige week ligt in de 28 ste minuut de bal weer op de penalty stip. Na een overtreding fluit de scheids en geeft ter Leede een penalty die ze goed benutten.2-0.


Het spel gaat vlot heen en weer, er wordt lekker snel overgespeeld. De volgende penalty volgt in de 36 ste minuut, ter Leede weet deze er ook feilloos in te schieten. 3-0.


In de eerste 20 minuten weet de Weide de kansen nog beperkt te houden maar daarna walst ter Leede er over heen, een schotje over Richelle heen maakt de 4-0 gevolgd door de 5-0 uit een vrije trap. Al voor rust is de wedstrijd wel gespeeld. 


Direct na rust is ter Leede er vanaf de aftrap weer goed bij, onze dames moeten alert blijven maar we laten ons natuurlijk niet kennen, het zou toch lekker zijn als er een goaltje gemaakt kan worden in Sassenheim. Eerst een paar pogingen: Annemiek geeft een goede bal op Michelle maar de keepster komt goed uit en onderschept de bal. Goede corner van Jodie, mooi voor gegeven maar de  keepster zit er bij. De 6-0 volgt nog uit een penalty en de7-0 uit een op een situatie met Richelle. Hierna is het dan De Weide met een goal: de keepster is ver uit haar doel, Selina breekt uit en geeft de bal voor op Tessa die de bal er in tikt. 7-1. Opvallend zijn de vele buitenspel situaties aan de zijde van ter Leede, de volgende goal wordt dan hierom ook afgekeurd. Het spel gaat snel heen en weer en als de Weide er uit komt met een goede bal dan zit ter Leede er bovenop en weet de bal weer vlot richting het doel van de Weide te werken. De 8-1 volgt nog op het laatst waarbij de spits van ter Leede op de goede plek staat. De dames van ter Leede hebben terecht de overwinning behaald. 


De hoofdklasse is duidelijk een maatje te groot voor de dames van de Weide maar we hebben weer veel geleerd van de wedstrijden tegen een hoofdklasser. We mogen trots zijn op ons team met het behaalde resultaat in het eerste seizoen in de 1 ste klasse waarbij de doelstelling gesteld is op klasse behoud. We sluiten het seizoen af met een gedeelde 4 de plaats waarbij er ook nog een periode is behaald! Nu nog een paar toernooien en dan op naar het volgend seizoen.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361