Teamindeling jeugd
08 juni 2019

Beste spelers, ouders en verzorgers,

De Jeugdcommissie publiceert de voorlopige team indeling voor het seizoen 2019-2020.

Hoe is deze indeling tot stand gekomen?

Begin mei ontvingen alle trainers ons verzoek om een eindbeoordeling te geven, deze hebben wij van (bijna) alle teams ontvangen.

Voor de onderbouw (JO6 t/m JO12):

Op 14, 16, 21 en 23 mei vonden de selectiewedstrijden plaats, daarbij zijn de kinderen bekeken en beoordeeld, zo veel mogelijk door mensen die geen binding hadden met de leeftijdscategorie welke beoordeeld moest worden.

De beoordelingen van de trainers en die van de selectiewedstrijden zijn naast elkaar gelegd en op basis daarvan hebben wij een concept indeling gemaakt.

Daarna hebben wij op 27 en 28 mei en op 3 juni per leeftijdscategorie de conceptindeling besproken met de trainers en leiders zodat we een zo goed mogelijke indeling zouden krijgen, niet alleen op talent en kwaliteit maar ook op basis van gelijkwaardigheid, vriendjes/vriendinnetjes, klasgenoten etc.

Met het doorlopen van bovenstaande stappen hebben we een indeling gemaakt welke breed gedragen wordt binnen de onderbouw.

Bij het indelen van de teams is –net als in voorgaande jaren- zorgvuldigheid verkozen boven snelheid. Wij zijn ervan overtuigd dat we geslaagd zijn in de doelstelling om elk kind op zijn of haar niveau in te delen.

We tekenen aan dat de samenstelling geen voldongen feit is, ook in het komende seizoen willen we meerdere beoordelingsmomenten kiezen. Wanneer er vastgesteld wordt dat een kind op een te hoog of te laag niveau speelt zullen we daar –altijd in overleg met trainers en ouders – op anticiperen.
Daarnaast zullen we -als er voldoende nieuwe aanmeldingen zijn- bij de winterstop een extra JO8, JO9 of JO10 team opstarten. Het herverdelen van spelers in die situatie is mogelijk!

Voor de bovenbouw (O13 t/m O19):

Aan de hand van de spelersbeoordelingen zijn de teams voorlopig samengesteld. Deze teams zijn de afgelopen weken met de huidige en toekomstige trainers besproken waardoor de uiteindelijke teamsamenstelling tot stand is gekomen.

Contact
Als aangegeven, de indeling 2019-2020 wordt breed gedragen. Mocht u toch een toelichting willen hebben, maakt u dan een afspraak voor een 10-minuten gesprek. Dit kan uitsluitend per mail:

- Voor de onderbouw (JO6 t/m JO12) hjo-o@vvdeweide.nl
- Voor de bovenbouw (O13 t/m O19) hjo-b@vvdeweide.nl

De insteek van een 10-minuten gesprek is het geven van een toelichting, niet om kinderen anders in te delen. Mochten we echter geconfronteerd worden met speler mutaties dan is het mogelijk dat de teamsamenstelling veranderd moet worden. Hierover worden de betrokkene uiteraard geïnformeerd.

Dank
    Wij bedanken alle trainers en leiders voor hun inbreng maar ook alle mensen die ons geholpen hebben bij de selectiewedstrijden!

Wij wensen iedereen een hele mooie zomer toe en heel graag tot ziens bij de aanvang van het nieuwe seizoen!

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie v.v. De Weide