Stiens VR1 - De Weide VR1
27 november 2018

Met een goede ontvangst door Sinterklaas en zijn Pieten worden de dames van de Weide verwelkomt op het sportpark van Stiens. De Weide vr1 mag vandaag aantreden tegen de nr. 2 in de competitie SC Stiens vr1, Stiens speelt een sterke competitie met slechts 1 punt verschil van de nr. 1 the Knickerbockers, het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.

De Weide wordt direct vanaf de aftrap teruggedrongen op eigen helft. Stiens heeft een beweeglijk middenveld met snelle buitenspelers. Het gevaar ligt voornamelijk op de lange bal die vanuit achteren wordt gegeven, De Weide laat zich terug dringen en hoopt via de counter kansen te creëren. De Weide staat goed haar mannetje en weet veel gaten dicht te lopen. In de eerste helft is er een mogelijkheid voor Prins, vanuit een onmogelijke hoek weet zij de bal over de keeper te plaatsen maar helaas ook over het doel. Le Fèbre heeft nog een schietkans vanaf de 16 meter maar deze bal beland in de handen van de keeper. Te Kamp weet met enkele afstandsschoten nog een gevaar te stichten maar de schoten zijn geen gevaar voor de keepster van Stiens. Ook A.de Boed heeft nog een kans maar wegens gevaarlijk spel wordt zij afgefloten.

Het is echter Stiens met de grootste kansen, een indraaiende corner wordt bij de tweede paal door Bols uit het doel gekopt. Een afstandsschot van één van de buitenspelers belandt hard op de lat, de spits van Stiens weet de bal binnen de vijf meter over het doel van De Weide te koppen.

De Weide houdt stand en probeert het laatste gedeelte van de eerste helft meer in haar spel te komen. Met een beetje gelukt gaan de dames met een 0-0 op het scorebord de kleedkamer in.

De Weide begint goed aan de tweede helft. Er wordt meer aan voetballen toegekomen waardoor er kansen ontstaan, de Weide legt druk op de backs van Stiens waar de ruimte ligt. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen, zo krijgt M. de Boed de bal aangespeeld in de 5 meter, maar raakt de bal verkeerd. Een mooie voorzet van Te Kamp op Le Febre die vrij staat in de 16 meter. Helaas is de bal niet helemaal op maat, waardoor Le Febre de bal mist. De Weide probeert de bal rond te spelen en houdt langer bal bezit. Het spel gaat snel op en neer en er komen kansen voor beide ploegen, De Weide raakt nog hard de lat maar een doelpunt wordt het niet. Het is de vraag welke ploeg als eerste scoort.

Het is toch Stiens in de 60ste minuut, de snelle voorhoede van Stiens weet de 1-0 te maken. Enkele minuten later is het weer raak voor Stiens, de spits van Stiens kan alleen op keepster Boessenkool af en schiet de 2-0 binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld te zijn. De Weide blijft vechten voor een doelpunt om terug te komen in de wedstrijd, maar dit mocht niet meer baten.

Eindstand 2-0

De dames van de Weide behouden de 6de positie, komende zaterdag 1 december staat de wedstrijd tegen VV Helpman VR1, de hekkensluiter in de competitie op het programma. Onze dames moeten dan goede zaken gaan doen.