Staf en selectie v.v. de Weide krijgt vorm
09 mei 2018

De Weide heeft de de staf en selectie voor volgend seizoen verder ingevuld. Met de komst van twee talentvolle spelers wordt de selectie versterkt en daarnaast zullen twee bekende gezichten binnen de club onderdeel van de staf gaan uitmaken.

Gerry Mol wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe keepertrainer. Mol is reeds verbonden aan de club als keepertrainer van de jeugd en maakte vorig seizoen nog deel uit van de eerste selectie. Bert Blankestijn is voor iedereen binnen de club reeds jarenlang een vertrouwd gezicht en hij volgt Ernst Holwerda op als sportverzorger. Een functie die hij al eerder ingevuld heeft en met het dagelijks werk als fysiotherapeut goed te combineren valt. Mol en Blankestijn zullen samen met de trainers Smid en Van der Sleen, de leiders De Lange en Dekker en assistent scheidsrechter Mersman, de staf vormen van de eerste selectie.

Marc van der Graaf zal in de zomer de overstap maken van SCD ’83 naar de groenwitten. De 22-jarige inwoner van Dedemsvaart is een dynamische middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Van der Graaf speelt zijn gehele voetballeven al bij SCD ’83, is ambitieus en wil het daarom graag hogerop proberen.

Van Achilles 1894 komt doelman Renzo Hemmes de gelederen versterken. Hemmes is 20 jaar en begon zijn loopbaan bij BSVV uit Bovensmilde, alvorens hij in de jeugd voor ACV en Achilles 1894 uitkwam. Bij laatstgenoemde club brak hij als A-junior door in het eerste elftal en maakte zijn debuut in de hoofdklasse. Vervolgens speelde hij ruim dertig wedstrijden voor de club uit Assen, dat vorig jaar met Hemmes onder de lat kampioen werd van de eerste klasse F. Dit seizoen is hij echter tweede keeper en bij De Weide moet hij Henri van der Weide gaan opvolgen.

De Weide is zeer content met het feit dat deze jonge en talentvolle spelers bewust voor De Weide kiezen om zich verder te ontwikkelen. In een eerder stadium maakte de 19-jarige Joost Bosma (eveneens van Achilles 1894) al bekend de overstap te maken naar de zaterdag tweedeklasser. Ze vormen een goede aanvulling en versterking op de eigen opgeleide spelers, die nog altijd meer dan 80% van de selectie vormen. Deze kern heeft na de promotie in 2015 een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt en vanuit het tweede elftal zal ook volgend seizoen een aantal de kans krijgen om de stap naar de eerste selectie te maken.