Samenwerking v.v. de Weide met Jeugdfonds Sport en Cultuur
09 oktober 2018

Voetbalvereniging De Weide heeft een samenwerkingsverband gesloten met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Zo zullen twee jeugdteams van de groenwitten, te weten de JO10−1 en JO12−1, met het logo op de borst spelen van dit fonds.

Woordvoerder Koert Thalen van het Jeugdfonds, sprak met De Weide voorzitter Klaas van der Laan, over de belangrijke functie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Drenthe. Het Jeugdfonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub. Het fonds betaald de contributie, of een deel daarvan aan de sportclub. Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen werden de beide De Weide teams gepresenteerd in hun nieuwe shirts.

Zij fungeerden als line up bij de opkomst van de elftallen van Gramsbergen en de thuisclub. Via De Weide kan het Jeugdfonds, dat naast sportverenigingen ook zorgt dat kinderen naar muziekles of andere cultuuruitingen kunnen deelnemen, extra onder de aandacht worden gebracht. Zo worden een groot aantal mensen bereikt en kunnen daarmee veel kinderen worden geholpen.