← Vorige pagina
Ruime zege voor v.v. de Weide bij HFC 15
08 oktober 2018


De Weide heeft in Hoogkerk bij HFC `15 de eerste competitiezege van dit seizoen behaald. Na een vroege voorsprong via Strijker bleef de stand, ondanks enkele prima mogelijkheden, steken op een magere 0−1 bij rust. Na de hervatting een scherper De Weide. Via een aantal fraai uitgespeelde aanvallen werd een dik verdiende en ruime 0−5 zege behaald.


Trainer Smid moest zijn basis elf wijzigen na de nederlaag van afgelopen week. Wegens een blessure kon hij geen beroep doen op Joost Bosma. Ook kreeg Niek Bosscha afgelopen week te horen dat hij waarschijnlijk wegens een kruisband blessure langdurig uit de running zal zijn. Frank Benjamins keerde terug in de basis. De groenwitten startten offensief en probeerden goed druk te zetten op de thuisploeg. De eerste mogelijkheid kwam via een prima actie van Strijker, maar doelman Mulder van de thuisploeg keerde de bal ten koste van een corner. Mogelijkheden kregen de groenwitten nog meer, maar doelman Sander Mulder wist zijn doel nog schoon te houden. 


In de 10 e minuut dan wel de voorsprong voor De Weide. Na een corner van Strijker was het Nijstad die bij de tweede paal uitstekend inkopte. De Weide hield hierna het initiatief en de thuisclub wist in deze fase nauwelijks gevaarlijk te worden. Via Benjamins nog een prima kans op verdubbeling van de voorsprong, maar doelman Mulder redde. In de 24 e minuut de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar de kopbal van Robby van Sluis ging via de lat over. Mogelijkheden kregen de groenwitten nog wel via Luchtenberg en Benjamins, maar De Weide was in de slotfase van de eerste helft te slordig in de passing en bood zo de thuisploeg in het slot van de eerste helft om terug te komen in de wedstrijd.


Na de thee Gonkel binnen de lijnen voor v.d. Graaf. Een saaie fase brak aan, de thuisploeg was niet bij machte gevaar te stichten en de Weide speelde zeer slordig. In de 66 e minuut een prima kans voor De Weide, maar Benjamins wist de voorzet van Muysson niet binnen te schieten. In de 68 e minuut kwam Justin Belt binnen de lijnen voor Strijker. Even later nog een kansje voor de thuisploeg, maar doelman Hemmes redde prima op de vrije trap van Volkers. Het inbrengen van Belt bleek een gouden greep. In de 75 e minuut gaf hij de bal uitstekend voor, waar Benjamins de 0−2 liet aantekenen. Na een slim passje door Van Veen, legde Muysson de bal panklaar neer voor Buining, die de 0−3 binnenschoot. 


Na opnieuw een prima actie van Belt kwam Benjamins in balbezit. Hij legde vervolgens de bal panklaar neer voor Muysson die de 0−4 scoorde. In de slotminuut ook nog de 0−5 via Frank van Veen. Volgende week speelt De Weide een thuisduel tegen The Knickerbockers, aanvang 15.00 uur.


Man van de wedstrijdː Nick Muysson

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361