Puntendeling voor De Weide in Ten Boer
29 oktober 2018

PUNTENDELING VOOR DE WEIDE IN TEN BOER

De Weide is er niet in geslaagd om bij rode lantaarndrager Omlandia in Ten Boer de volle winst te behalen. De mannen van trainer Smid hadden wel een groot veldoverwicht, maar bleken niet in staat om dit voordeel om te zetten in doelpunten.

Zo slaagden de groenwitten er helaas niet in om de aansluiting met de bovenste plaatsen te behouden.

Trainer Smid had veel puzzelwerk moeten verrichtten om zijn selectie compleet te krijgen. Wegens blessures en vakanties kon hij deze middag geen beroep doen op Luchtenberg, Muysson, Nijstad, Bosma, Bosscha en Gonkel. Het centrale verdedigingsduo bestond tegen de hekkensluiter in 2J uit Coulier en Tuinstra, terwijl Dekker en van Veen de vleugelverdedigers waren. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Noppers was het De Weide dat het initiatief nam. De thuisploeg, die tot deze middag slechts één wedstrijdpunt had verzameld, trok zich terug in verdedigende stellingen. De Weide had wel veel balbezit, maar had ook erg veel moeite om de vrije ruimte te vinden.

De gastheren zaten kort op de man en dat leidde al snel tot enkele gele kaarten.

Via een counter een mogelijkheid voor Omlandia in de 29e minuut, maar doelman Hemmes, tot dan nog niet in beeld geweest, kon de bal eenvoudig oprapen. Vervolgens een snelle uitval via Belt, maar deze doelpoging was een prooi voor doelman Beukema. Na een overtreding op Belt in de 25e minuut een vrije trap voor De Weide. De prima ingeschoten bal van Coulier kon te nauwer nood door doelman Beukema tot corner worden verwerkt. Even later was het een inzet van Frank Benjamins die door verdediger Prenger voor de doellijn kon worden weggekopt. Een prima voorzet van Belt kon niet achter doelman Beukema worden gewerkt. Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. Echter in het eerste kwartier na rust gebeurde voor beide doelen nagenoeg niets vermeldenswaardig. Beide ploegen grossierden in veelvuldig balverlies en voor de doelen was weinig activiteit. In de 70e minuut een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Bolhuis had het vizier ook niet op scherp staan.

Even later de beste mogelijkheid voor De Weide. Na een pass van Frank Benjamins op Strijker was het de laatste die doelman Beukema op zijn weg vond en dus niet wist te scoren.

In een scrimmage voor het Omlandia doel even later nog een mogelijkheid voor Frank Benjamins, maar zijn inzet ging naast. In de slotfase nog twee uitstekende mogelijkheden voor De Weide. Na een pass van Dekker ging Strijker de zestien in en werd op het laatste moment gestuit. De toegekende vrije bal belandde bij de tweede paal op het hoofd van de volledig vrijstaande Frank Benjamins. Helaas voor heel groen wit kopte hij de bal over.

De Weide liet zo twee kostbare punten achter in Ten Boer.

Volgende week wacht op het sportpark De Weide het Leekster VEV `67

Man van de wedstrijd: Vincent Coulier