Protos Weering 2029
30 januari 2019

Selectie Protos Weering 2029 rond voorbereiding uitstekend af.

JO9-1 heeft de zaalcompetitie 2018-2019 goed afgesloten.

In een zeer sterke poule waarin Hoogeveen en HZVV als hoofdklassers de angstgegner waren, is het jeugdige talenten team op een mooie 3e plaats geëindigd.

De poule waarin de toppers mochten aantreden bestond naast de eerder genoemde hoofdklassers uit, mede eersteklasser JVZ, de kampioen uit de tweede klasse Noordscheschut en JO9-2 van vv de weide ook uitkomend in de tweede klasse.

De eerste competitie ronde leverde een nipte nederlaag van 1-0 tegen HZVV, maar in de tweede wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen van onze clubgenoten.

De tweede competitieronde begon stroef met een gelijkspel tegen het in de zaal altijd verrassende Noordscheschut. Een degelijke 2-0 zege op poulegenoot JVZ en helaas wederom een nipte nederlaag tegen het sterkste team uit deze poule Hoogeveen. De boys stonden tot 5 minuten voor tijd met 2-0 voor, maar in de slotfase werd het verschil gemaakt door de individuele klasse van de spelers van Hoogeveen. De 2-3 viel in de laatste seconden.

Na de jaarwisseling stonden er wederom 2 wedstrijden op het programma. Eerst mochten we aantreden tegen JVZ. Als team hebben we zeer geconcentreerd gespeeld en een 2-3 overwinning uit het vuur gesleept. De twee tegendoelpunten vielen wederom door erg goede individuele acties van 1 der Zuidwoldiger talenten.
De volgende wedstrijd was tegen HZVV, de eerste wedstrijd had al aangetoond dat er zeker wat te halen viel tegen dit team. Compact verdedigen en via onze snelle as counteren was het devies. En wat is het dan mooi als dit plan slaagt, slechts enkele schoten op doel door HZVV, de tegenstander werd vanaf de middellijn opgevangen, en na het veroveren van de bal via de snelle counter scoren. Zo stond er aan het eind van de wedstrijd een overtuigende 2-0 zege op het score bord.

In de laatste speelronde mocht JO9-1 nog 3 maal aantreden tegen achtereenvolgens vv de weide JO9-2, Noordscheschut en de laatste wedstrijd vv Hoogeveen.

De eerste wedstrijd levert 3 punten op, de tweede wedstrijd trapten we in de Schutse val. Ondanks dat we veel beter waren, waren we ontdaan door het verbale geweld van het dorps publiek en wisten de blauw-witten 1 maal te scoren. De laatste wedstrijd tegen de inmiddels al gekroonde kampioen van onze poule hadden we een aantal kansjes, vele schoten van vv Hoogeveen werden door de verdediging geblockt of door de keeper gepakt. Helaas gingen er toch twee ballen in. Dus met een 2-0 nederlaag sloten we zaalcompetitie 2018-2019 af.

Tijdens deze zaalcompetitie is het JO9-1 team steeds beter gaan spelen in de zaal. We zijn knap 3e geworden in een sterke poule, we hebben het de twee hoofdklasse teams erg moeilijk gemaakt in de wedstrijden tegen ons, en de andere wedstrijden hebben we goed ons eigen spel kunnen spelen.

We hebben nog wat jaren te gaan, maar vanaf 2029 kunt u voor het Protos Weering Toernooi zeker een beroep doen op deze spelers.