Oranje Nassau JO15-1 - De Weide JO15-1
01 december 2018

Na een drietal wedstrijden waarin we onszelf tekort hebben gedaan werd twee weken geleden de weg naar herstel ingezet met een gelijkspel, uit bij koploper Grol. De wedstrijd daarna was een 6-2 overwinning op rode lantaarndrager SC Enschede waardoor we als " best of the rest" op de vierde plek terecht kwamen.

De laatste twee wedstrijden van het seizoen moeten dan ook worden gewonnen om zicht te houden op de top drie. Zaterdag werd de voorlaatste wedstrijd gespeeld, onder de rook van het stadion van Heracles, tegen Oranje Nassau.

De thuisclub staat een stuk verder naar onderen en wisselt goede uitslagen af met hele slechte. Ze maken veel doelpunten voor een laagvlieger, maar incasseren er nog meer.

Een primeur voor de JO15-1 is dat de wedstrijd live werd uitgezonden via de VoetbalTV app, zodat ouders en familie die thuis waren gebleven mee konden kijken.

Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk waarom de club uit Almelo veel scoort. Drie grote spitsen zetten onze defensieonder druk en het eerste kwartier kwam De Weide er amper aan te pas. Met twee gevaarlijke kansen voor de oranje-brigade kwamen we goed weg. Na een kwartier leek iedereen te beseffen dat de wedstrijd reeds was begonnen. De 0-1 van Alexander kwam toch een beetje uit de lucht vallen maar daarna trokken we het overwicht op het middenveld naar ons toe. De tegenstander begon steeds meer fouten te maken en voor rust schoot Alexander ook de tweede binnen.

Na rust waren de rollen omgedraaid, De Weide ging met steeds beter positiespel op zoek naar meer doelpunten. De 3-0 werd gescoord door rechterspits Wesley, die vanuit een moeilijke hoek raak schoot.

De tegenstander had inmiddels wel begrepen dat er niets te halen viel en schakelde een tandje terug. Dat we uiteindelijk nog maar één keer wisten te scoren via Collin is niet meer dan een smetje op een prima wedstrijd.

Doordat NEO en ATC gelijk hebben gespeeld zijn we op twee van de drie teams boven ons ingelopen. Met een overwinning op Tubantia uit Hengelo en een wedstrijd tussen Grol en Neo aankomende zaterdag kunnen we de eerste seizoenshelft op een mooie manier afsluiten.