← Vorige pagina
Opnieuw puntverlies voor v.v. de Weide
23 oktober 2017


Na de puntendeling bij Bedum is De Weide in het uitduel bij FC Meppel opnieuw tegen puntverlies opgelopen. Na een zwakke beginfase van de groenwitten kwamen de gastheren in de 14 e minuut op voorsprong. De Weide stelde teleur en het was voor de thee de thuisploeg die nog kansen kreeg om de voorsprong zelfs uit te bouwen. Na rust wel een beter De Weide, dat verschillende mogelijkheden kreeg om te scoren. Uiteindelijk kwam de ploeg van trainer Smid wel op gelijke hoogte, maar verzuimde om de volle winst te pakken.


In de beginfase een uitermate zwakke vertoning van De Weide. De opbouw ging in een zeer traag tempo, zodat er voor de thuisploeg weinig te vrezen viel. Na balverlies bij De Weide kon de thuisploeg counteren, maar Coulier kon nog tijdig corrigeren. Na slordig balverlies van Njagul konden de Meppelers overnemen en schoot Mansveld in de 14 e minuut de gastheren op voorsprong. De Weide probeerde het initiatief wel te pakken, maar was bijzonder slordig en traag in de opbouw. Na opnieuw balverlies binnen de zestien kon Luchtenberg te nauwer nood de bal nog keren op de doellijn en voorkwam hiermee een tweede treffer voor de thuisploeg. Via een snel uitgevoerde counter een mogelijkheid voor Kikkert, maar zijn schot werd geblokt. In de rebound ging het schot van Bosscha naast. Ook de thuisploeg kreeg nog een kans, maar doelman v.d. Weide keerde het schot van Knipmeijer. Beide ploegen bleven slordig acteren en veel balverlies was dan ook het gevolg. Trainer Smid greep na ruim een half uur in en bracht Verbeek binnen de lijnen voor Duman. In de 34 e minuut de beste mogelijkheid voor De Weide via invaller Verbeek. Zijn schot ging echter rakelings naast. De Weide was nu wel meer de bovenliggende partij, maar een kans van Benjamins mistte de juiste richting. Ook de thuisploeg kreeg op slag van rust nog een prima mogelijkheid, maar met een 1-0 voorsprong voor Meppel gingen beide ploegen aan de thee. 


De Weide kreeg meer en meer een overwicht in de tweede helft. Na een pass van Benjamins schoot Kikkert de bal tegen de doelman en na een snelle counter schoot Verbeek in het zijnet.
Via Luchtenberg nog een uitstekende kop kans, maar zijn inzet in de 57 e minuut ging naast. De Weide hield het initiatief wel, maar de thuisploeg kon toch vrij eenvoudig de voorsprong vast houden. Mogelijkheden kwamen er ook nog voor invaller Muysson, Benjamins en Verbeek, maar doelman Koch wist zijn doel nog schoon te houden. Ook een prima schot van Verbeek ging rakelings naast. De Weide zette aan voor een slotoffensief en kreeg nog kansen via Benjamins en invaller Timmerman. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk in de 85 e minuut. Een pass van Timmerman werd door Benjamins tegen de touwen geschoten.


Man van de wedstrijd: geen

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361