← Vorige pagina
Opnieuw geen winst voor de Weide in uitduel
06 november 2017


Ook in haar vierde uitduel van deze competitie is De Weide er niet in geslaagd om de drie punten mee te nemen naar Hoogeveen. Tegen Omlandia in ten Boer liep De Weide al tegen een vroege achterstand aan door een doelpunt van topschutter Jeroen Haan. Nog voor de rust keek de ploeg van trainer Smid tegen een 3-0 achterstand aan. Ondanks een veldoverwicht bleef de stand tot de thee ongewijzigd. Ook in de tweede speelhelft kon De Weide moeizaam een vuist maken. Luchtenberg redde nog wel de spreekwoordelijke eer, maar het was opnieuw Haan die voor het slotakkoord en de 4-1 zege zorgde voor de thuisploeg. 


Een wedstrijd tussen twee ploegen die de competitie beide met sterk wisselende resultaten zijn begonnen. Een voortvarend begin van de thuisploeg toen doelman v.d. Weide al moest ingrijpen bij een inzet van Jeroen Haan. In de 4 e minuut kwam Omlandia via Haan toch op voorsprong na slordig balverlies van Duman. De Weide probeerde wel druk te zetten maar was slordig in de passing, terwijl het ook lastig was om de vrije man te vinden. In de 12 e minuut toch een prima mogelijkheid, maar het schot van Verbeek ging rakelings voorlangs. Even later een kop kans voor Benjamins, maar doelman Harmsma kon eenvoudig de bal keren. Ne een corner een scrimmage voor het Omlandia doel, maar Benjamins kreeg de bal niet over de doellijn. Na een afgeslagen corner een voorzet van Bosscha, maar de kopbal van Coulier mistte het doel. Ondanks een veldoverwicht en een aantal prima mogelijkheden slaagde De Weide er niet in om de gelijkmaker te forceren. De thuisploeg bleek een stuk efficiënter en dat leidde in de 40 e minuut tot de 2-0 voor de gastheren. Balverlies bij De Weide leidde een snelle counter in en na een pass van Haan, was het Dennis Loer die raak schoot. Nog voor de thee de 3-0 voor Omlandia. Opnieuw knullig uitverdedigen bracht Haan in balbezit en hij maakte zijn tweede van de middag en zorgde zo voor de 3-0 voor de gastheren. 


Trainer Smid bracht na rust Ucan binnen de lijnen voor Van Veen. De eerste doelkans na de thee was voor de Weide, maar het schot van Luchtenberg ging helaas via de buitenkant paal naast. De thuisploeg schakelde een tandje terug, loerde op de counter, maar De Weide leek niet bij machte het duel te kantelen. Aan beide kanten werd het spel slordiger. Via Verbeek nog een mogelijkheid, maar zijn schot ging naast. Leon Timmerman kwam binnen de lijnen voor Verbeek. Na een prima aanval over de rechtervleugel een voorzet, maar de inzet van Ucan was een prooi voor de Omlandia doelman. De Weide kreeg nog een mogelijkheid, maar de kopbal van Luchtenberg na een voorzet van Ucan ging naast. Na een afgeslagen corner, was het Luchtenberg die met een fraaie omhaal voor de 3-1 zorgde. Na een pass van invaller Otten was het Timmerman die prima inschoot na een pass van Coulier. Het slotakkoord was echter voor Jeroen Haan. Hij onderschepte de bal net over de middenlijn, zag doelman Henri v.d. Weide ver voor zijn doel staan en vanaf ruim 45 meter lepelde hij de bal in het lege doel voor de 4-1. Volgende week weer een thuisduel voor De Weide. Voor de beker speelt De Weide tegen FC Zuidlaren.
Man van de wedstrijd: geen

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361