← Vorige pagina
Ongelukkige nederlaag voor v.v. de Weide
24 april 2018


De Weide heeft in het duel tegen nummer twee op de ranglijst Pelikaan S. helaas geen resultaat weten te behalen. In een van beide kanten prima wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die met de winst ging strijken. Een handsbal van Yoran Duman binnen de zestien leverde Pelikaan S. diep in de tweede helft een strafschop op die door routinier Sergio van Dijk onberispelijk werd binnengeschoten. De Weide restte niets anders dan een alles of niets offensief en dat leidde tot nog twee goals voor de thuisploeg: 3-0.


Trainer Marcel Smid had voor een tactiek gekozen met snelle mensen voorin, omdat voor de hand zou liggen dat de thuisploeg met al haar kwaliteit het initiatief in de wedstrijd zou pakken. In de beginfase inderdaad een stormachtige start voor de gastheren, die De Weide onder de voet leken te gaan lopen. Met een prima keepende doelman v.d. Weide en een soeverein verdedigingsduo Luchtenberg en Coulier bleven de groenwitten echter op de been. De eerste mogelijkheid voor de gastheren kwam na een vrije bal, maar het schot van Hoxhaj ging ruim over. Even later wel een uitstekende kans via een vrije trap van Bellegroub, maar doelman v.d. Weide redde bekwaam. Na een pass van Frank van Veen kwam Strijker binnen de zestien in balbezit, werd ten val gebracht, maar leidsman Groenwegen wuifde de vraag om een strafschop resoluut weg. De thuisploeg hield het initiatief en kreeg via Hoxhaj nog een prima kans, maar doelman v.d. Weide bleek opnieuw betrouwbaar. 


Na een voorzet van Hoxhaj kopte de Jong Rosa rakelings naast. Na ruim een half uur zwakte de aanvalsdrift van de thuisploeg enigszins en na een counter was het Strijker die Ucan een prima kans bood. Pelikaan S. kreeg nog een mogelijkheid via Bellghrouw, maar ook deze poging ging naast. De Weide kreeg in de slotfase van de eerste helft nog een prima kans, maar na een pass van Verbeek was het Ucan die niet wist te scoren. De thuisploeg kreeg nog een dot van een kans, maar doelman v.d. Weide keerde fraai de inzet van Sergio van Dijk.


In de openingsfase van de tweede helft een prima kans voor De Weide, maar Ucan wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Even later kon ook Muysson via een snel uitgevoerde counter de score niet open breken. In de 60 e minuut een ongelukkige handsbal voor Duman binnen de zestien meter, wat de thuisploeg een strafschop opleverde. Van Dijk schoot de 1-0 binnen. De Weide kreeg via Buining nog kans, maar zijn schot in de 69 e minuut werd door de doelman gekeerd. Even later een vlammend schot van Ucan, dat echter rakelings over ging. Henri v.d. Weide keerde nog een kopbal van Bellgroub, waarna De Weide in de 83 e minuut dé kans op de gelijkmaker kreeg via Benjamins. Hij wist de doelman te omspelen, maar schoot vervolgens wel uit een lastige hoek naast. In de slotfase wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren en dat leidde tot een ruime 3-0 zege voor Pelikaan S. 


Man van de wedstrijd: Henri v.d. Weide

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361