← Vorige pagina
Marcel Smid nieuwe hoofdtrainer De Weide
29 november 2016


De Weide heeft Marcel Smid aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Smid is momenteel trainer bij SCD’83 uit Dedemsvaart en zal Wilko Niemer opvolgen bij de zaterdag tweedeklasser.

De 43-jarige oefenmeester uit Hoogeveen is geen onbekende voor De Weide. Tot en met de B-junioren speelde hij bij de groenwitten, alvorens hij de overstapte maakte naar plaatsgenoot HZVV. Daar speelde hij in totaal tien seizoenen voor de hoofdmacht en tussendoor vijf jaar bij HHC Hardenberg. Nadat Smid stopte als voetballer is hij assistent trainer geworden bij HZVV en vervolgens was hij hoofdtrainer bij SV Dedemsvaart en ZZVV, hoofd jeugdopleiding bij HZVV en nu dus actief bij SCD ‘83.


Smid is erg content met zijn overstap: ‘Als voetballer wilde ik altijd zo hoog mogelijk spelen en het maximale er uit halen. Als trainer ben ik ook ambitieus en als De Weide dan op je pad komt is dat een mooie stap. Naast het feit dat De Weide ambitie uitstraalt is het een grote club met veel potentie en bezit het een prachtige accomodatie met goede faciliteiten. Bijkomend voordeel is dat het sportpark op loopafstand van mijn huis ligt’.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361