Knickerbocker VR1 - De Weide VR1
31 maart 2019

De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor de finale van de beker, the Knickerbockers bezetten de 1ste plaats in de competitie en hebben de betere papieren.

De Weide is de eerste 20 minuten het betere team . Vicky te Kamp onderschept de bal goed op het middenveld en geeft een diepe bal op Iris Kriekjes. Zij kan de bal voorgeven maar helaas wordt de bal door de keeper onderschept. Even later weer een diepe bal op Kriekjes, de bal kan de spitsen van de Weide net niet bereiken.

Het is De Weide die er wederom goed uit komt, Tessa Bols komt voor de man en speelt de bal naar Kriekjes vervolgens geeft Kriekjes de bal op Marije Prins, de keepster van TKB zit er naast en Prins tikt de bal binnen, de Weide komt vlot op voorsprong, 1-0. In de 11e minuut krijgt TKB haar eerste grote kans maar keepster Marijke Dees verricht een knappe redding waardoor De Weide op voorsprong blijft. Hierop volgt een grote kans voor TKB die door een overtreding wordt voorkomen.

De vrije bal belandt eerst bij Dees maar in de rebound wordt de bal toch in het doel gewerkt, 1-1. Even later komt TKB met combinatie spel weer voor het doel van de Weide en schieten zij de bal erin, hiermee komt TKB op voorsprong. 2-1.

De Weide zit nog goed in de wedstrijd en weet een aantal mooie kansen te creëren. Te Kamp geeft een mooie bal in de diepte op Kriekjes, zij geeft de bal goed en hoog voor op het hoofd van Samantha le Febre. Zij weet de bal door te koppen naar Annemiek De Boed, een grote kans voor De Weide maar het resulteert niet in een doelpunt. Even later geeft Jodie Huizing de bal voor, A. de Boed komt goed voor de man maar schiet de bal hoog over.

Helaas weet de Weide haar kansen niet te verzilveren waarna The Knickerbockers de overhand neemt in de wedstrijd. De Weide komt niet meer aan voetballen toe en wordt goed vastgezet door TKB. Het goede druk zetten leidt tot een 3-1 voorsprong. TKB onderschept de bal en de linksvoor komt 1 op 1 met keepster Dees te staan en schiet de bal binnen.
Stand 3-1.

In de laatste minuut voor rust krijgt TKB een vrije bal, de verdediging probeert de bal nog weg te werken maar de bal belandt onfortuinlijk in het doel. Met een stand van 4-1 de rust in.

De Weide is er op gebrand om het er niet bij te laten zitten met nieuwe krachten en nieuwe energie start De Weide de tweede helft vol bravoure. Echter The Knickerbockers leunen niet achterover en schroeven het tempo nogmaals op. Zo komt TKB direct na rust er goed uit, keepster Dees kan er niet bij waarmee de stand op 5-1 komt.

De Weide komt er af en toe voetballend uit over de linkerkant maar kan het niet omzetten in kansen. De verdediging van De Weide probeert TKB tegen te houden, de spits van TKB komt er gevaarlijk uit maar de verdediging van de Weide zit er goed bij waardoor het afstandsschot ruim over gaat. Een corner van TKB wordt afgeslagen door de Weide, de rebound heeft Dees de bal klemvast. In de laatste 20 minuten gaat de klok en rol spelen en De Weide ziet haar kansen verdwijnen. Een speelster van TKB weet de verdediging te passeren en schiet op doel en maakt ook nog de 6-1 Er volgt nog een mooie actie van de Weide, gevaarlijk voor het doel van TKB maar helaas weten

zowel Le Febre als Kriekjes de bal niet voorbij de keepster te krijgen. In de afrondende fase van de wedstrijd weet TKB de eindstand op 9-1 te brengen en hebben zich daarmee glansrijk geplaatst voor de finale van de beker.