Klazienaveen 1 - De Weide 1
01 december 2018

De Weide moest na de thuisnederlaag van afgelopen week tegen Drenthina, nu aantreden in en tegen het dit seizoen teleurstellend presterende Klazienaveen.

De ploeg van trainer Eric Prins wist uit de laatste twee duels geen punten te behalen, zodat voor beide teams enkel een zege van belang leek deze middag.

De groenwitten schoten uit de startblokken, kreeg een mogelijkheid via Strijker en kort daarop wist Vincent Coulier vanuit een corner prachtig met een geplaatst schot de 0-1 binnen te schieten. Hiermee al in de 6e minuut de voorsprong voor de ploeg van trainer Smid.

Ook in de verdere beginfase van de wedstrijd had De Weide meer balbezit en zet goed druk op de defensie. Een mogelijkheid voor Strijker werd echter door doelman Hoogenberg onschadelijk gemaakt. Even later een mogelijkheid voor de, na een blessure, weer in de basis teruggekeerde Joost Bosma. Na een pass van Luchtenberg ging de bal via een been van een verdediger van de thuisploeg echter over de zijlijn. Na een klein halfuur was het de thuisploeg dat meer de duels aanging en zo probeerde weer in de wedstrijd te komen. Een mogelijkheid kwam er via een kopbal van Heine, maar doelman Hemmes stond prima geposteerd en keerde de bal. Even later nog een kansje voor Strijker. Na een afgeslagen vrije trap kwam de bal voor de voet van Strijker, maar hij schoot de bal te gehaast naast. In de slotminuut nog een mogelijkheid voor Luchtenberg, maar zijn kopbal, na een voorzet van Mark v.d. Graaf, verdween over het doel van de thuisclub. Op slag van rust nog een fantastische redding van doelman Hemmes na een schot van Nick van der Sleen.

Na de hervatting koesterde De Weide de voorsprong waarbij opviel dat beide ploegen veelvuldig balverlies leden. De thuisploeg had hierbij opvallend vaak een overtreding nodig om het spel van De Weide te ontregelen. De Weide kreeg via invaller Belt nog een mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar zijn schot ging naast. Bij mogelijkheden van Buining en Luchtenberg kwam de doelman van de gastheren als winnaar boven. In de 75e minuut bijna de gelijkmaker, maar het schot van Nick v.d. Sleen ging via de paal naast.

In de slotseconden ontsnapte Lambers van de thuisploeg aan een rode kaart, omdat scheidsrechter Agricola niet zag dat hij Luchtenberg sloeg. De Weide kreeg nog een dot van een kans via Strijker, maar de doelman van de thuisploeg keerde de inzet.

In de 90e minuut de definitieve beslissing. Na een prima actie gaf Belt de bal voor, waar Luchtenberg de 0-2 binnenschoot. De thuisploeg kreeg nog een kans via Bloemberg, maar zijn kopbal ging rakelings voorlangs. De 1-2 viel toch nog, toen Heine de bal achter een kansloze doelman Hemmes schoot.

Man van de wedstrijd: Mitchel Nijstad