Hans Slender nieuwe assistent trainer De Weide
13 maart 2019

HOOGEVEEN – Met ingang van het komende seizoen 2019/2020 zal Hans Slender (36) bij vv De Weide starten als assistent van hoofdtrainer Marcel Smid. Slender speelde in het verleden acht seizoen in het eerste elftal van de zaterdag tweedeklasser. Ook is hij in het verleden als jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen betrokken geweest bij de club uit Hoogeveen.

In het dagelijks leven is Slender drie dagen per week werkzaam als docent/onderzoeker bij het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap en de opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool. Daarnaast werkt hij twee dagen per week als projectmanager voor de provinciale sportservice SportDrenthe. In het verleden is hij ook werkzaam geweest voor voetbaltrainers vakblad TrainersMagazine. Daarnaast is hij ook in het bezit van het Trainer/Coach II diploma. “Vanuit mijn werk krijg ik veel mee over de nieuwste inzichten op het gebied van training, tactiek, coaching en talentontwikkeling. Dit wordt de eerste keer dat ik met senioren ga werken en ik kan niet wachten tot ik een aantal van deze ideeën in praktijk kan gaan toepassen,” aldus Slender.

Hoofdtrainer Marcel Smid en Hans Slender zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder speelde Slender in zijn laatste seizoen als selectiespeler onder Smid, dat was bij ZZVV in Zuidwolde. “Leuke bijkomstigheid is dat ik een aantal jongens tref die ik ooit als E- en D-pupil nog getraind hebt. Het is sowieso leuk om te zien dat jongens die je getraind hebt het eerste elftal halen, maar om elkaar daar weer te treffen is natuurlijk uniek.”

Met de komst van Slender is de technische staf van vv De Weide compleet. Alleen de huidige assistent Rob van der Sleen
zal vertrekken vanwege drukke werkzaamheden. De rest van de technische staf blijft in tact.