Eerste thuisnederlaag voor v.v. de Weide
12 februari 2018

De Weide heeft in het thuisduel tegen VV Bedum niet de punten in eigen huis kunnen houden. De groenwitten waren tot zaterdag ongeslagen op eigen bodem. De eerste speelhelft leverde weinig spectaculaire momenten op, beide ploegen waren voorzichtig in de opbouw en waren vooral gericht op het voorkomen van doelpunten. Na de thee werd het duel opener en aantrekkelijke voor de talrijke toeschouwers. Na ruim een uur werden de gasten gevaarlijker en dat leverde in de 75 e minuut de 0-1 voorsprong op voor de Bedumers. Nigel Bakker wist na een vlot lopende aanval de gasten op voorsprong te schieten. De Weide slaagde er niet meer in om op gelijke hoogte te komen en zo liep de ploeg van trainer Smid tegen de eerste thuisnederlaag op.

Voor de fitte Paul Baldé zijn eerste basisplaats bij de thuisploeg op de linksachter positie. Trainer Smid had verder geen mutaties doorgevoerd in zijn ploeg na het onderbroken duel tegen Nieuwleusen. De Weide startte aanvallend, maar de gasten uit Bedum zaten kort en fel op de man, zodat van een rustige opbouw geen sprake was. In de 10 e minuut de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar het schot ging nog ruim naast. De Weide kreeg even later een mogelijkheid toen na een pass van Verbeek, Baldé kon inkoppen, maar de bal naast het doel verdween. Beide ploegen probeerden wel de aanval te zoeken, maar aan beide zijden was er te weinig vernuft om tot doelrijpe kansen te komen. Zo ontspon zich een duel waarin de kansen schaars waren. In de 20 e minuut nog een mogelijkheid voorde gasten, maar deze doelpoging leverde Bedum niet de voorsprong op. Even later na een pass van Verbeek ook een prima kans voor Frank Benjamins, maar zijn schot smoorde voor het doel van de gasten. Onder aanvoering van een prima spelende Erik Buining probeerden de groenwitten het initiatief in de wedstrijd te pakken en kreeg met Bosscha na een vrije trap en Benjamins nog wel mogelijkheden, maar de brilstand bleef op het scorebord. Ook de gasten hadden nog kans om op voorsprong te komen, maar doelman v.d. Weide hield zijn doel schoon. Beide ploegen bleven de aanval wel zoeken, maar de defensies stonden goed. In de slotfase nog een mogelijkheid voor Jasper Strijker, maar deze doelpoging strandde, evenals een kopbal via Baldé, na een corner van Bosscha.

Na de thee twee ongewijzigde ploegen. In de beginfase van de tweede helft een aandringend De Weide, maar het waren de gasten die de beste mogelijkheid kregen om op voorsprong te komen. De Weide kreeg opnieuw een kans via een vrije bal van Bosscha, maar de bal ging nipt over het doel. Bedum kreeg meer en meer vat op het spel van De Weide en pakte het initiatief. De combinaties bij de gasten liepen nu beter en De Weide beperkte zich in deze fase tot verdedigen. Een mogelijkheid nog wel voor Frank Benjamins, maar zijn schot ging naast. Na een voorzet vanaf links een kop kans voor de gasten, maar de bal ging ruim naast. De gasten kregen meer ruimte en De Weide moest terug. Na een afgeslagen bal was het Nigel Bakker die in de rebound Bedum, in de 65 e minuut, op voorsprong schoot. De Weide zette meteen aan, zette een prima aanval op via Ucan en Benjamins, maar laatstgenoemde mistte de kans op de snelle gelijkmaker. Trainer Smid bracht met Frank van Veen voor Luchtenberg een extra aanvallende impuls binnen de lijnen. Even later ook nog Marco Kikkert als extra spits voor Bosscha. Een aanval via Verbeek bracht ook niet de gelijkmaker, maar De Weide zette aan en dat leidde in de slotseconden nog bijna tot de gelijkmaker. In een hectische slotfase een enorme scrimmage voor het doel van Bedum, maar de bal ging niet over de doellijn. De Weide leed zo haar eerste thuisnederlaag dit seizoen. Volgende week wacht een uitduel bij Groen Geel in Groningen.

Man van de wedstrijd, Erik Buining