DZOH 1 - De Weide 1
09 maart 2019

Zaterdag 9 maart ging v.v. De Weide op bezoek bij DZOH in Emmen. Onder erbarmelijke omstandigheden, stormachtige wind, regen en een slecht bespeelbaar hoofdveld op sportpark Zwanenveld gingen beide middenmoters uiteindelijk met een 1-1 van het veld.

Door : Bé Strijker

Trainer Smid kon voor het eerst in 2019 beschikken over de herstelde Frank Benjamins; ook Justin Belt en Jasper Strijker behoorden weer tot de wedstrijdselectie. Nick Muysson moest helaas verstek laten gaan wegens een enkelblessure.

De eerste fase van de wedstrijd een licht overwicht voor DZOH, tot echte kansen leidde dat niet. In de 7e minuut een eerste kansje voor De Weide, uit een vrije trap van Damian Dekker strandde Frank Benjamins op de keeper.

Na een rommelige fase kwam De Weide in de 11e minuut op voorsprong 0-1; na een afgeslagen corner werd de bal centraal over de grond ingebracht en subtiel verlengd door Mitchell Luchtenberg waardoor Joost Bosma 1 op 1 voor de keeper van DZOH kwam en beheerst de 0-1 maakte.

In de daarop volgende fase vier corners op rij voor DZOH, maar alle zonder succes. Een zeer rommelige fase volgde met over en weer wat mogelijkheden, schot Justin Belt en een kansje voor Joost Bosma na voorzet van Sander Benjamins. Verder veel foute passes en weggewaaide ballen.

Kort voor rust kwam DZOH plotseling toch op 1-1: een venijnig afstandsschot kreeg keeper Renzo Hemmes niet onder controle en de rebound leverde de gelijkmaker op. In blessuretijd van de eerste helft nog een corner voor De Weide door Marc van der Graaf, maar die leverde verder geen gevaar op. Met een 1-1 stand zochten de ploegen de kleedkamer en de bezoekers de kantine op.

De 2e helft was nog rommeliger, de wind trok aan en het geluid van wapperende vlaggen en omwaaiende vuilnisbakken voerde de boventoon.

In de 50e minuut een afstandsschot van Bosma dat net naast ging. In de daaropvolgende fase geen noemenswaardige mogelijkheden.

In de 70e minuut bracht DZOH-trainer Martin Drent de snelle vleugelspeler Jeroen Smit die regelmatig voor dreiging zorgde de laatste fase van de wedstrijd.

Het spelbeeld werd wat opener en doordat DZOH iets meer risico’s nam kreeg De Weide meer mogelijkheden in de omschakeling.

In de 77e minuut paste trainer Marcel Smit een dubbele wissel toe: Rob van der Sleen en Jasper Strijker vervingen de moegestreden Peter Jan Vos en Sander Benjamins. Kort daarop een goede kans voor Frank Benjamins, maar zijn schot ging helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase drong DZOH nog aan, maar tot echte grote kansen leidde dat niet, waardoor uiteindelijk de ruststand ook de eindstand werd.

Een terechte uitslag, deze slechte wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Beide ploegen hadden, mede gezien de stand op de ranglijst, vrede met een punt.

Volgende week, zaterdag 16 maart 2019, speelt De Weide om 15.00uur thuis tegen Omlandia uit Ten Boer.

Man van de wedstrijd: Erik Buining