← Vorige pagina
Drenthina 1 - De Weide 1
12 mei 2019


In het uitduel bij Drenthina heeft De Weide uitstekende zaken gedaan om weg te geraken van de nacompetitie plekken. De thuisploeg was er een week eerder in geslaagd om de tweede (vervangende) periodetitel te pakken en kon vrijuit spelen.
Voor De Weide was het van groot belang om, na het kostbare puntverlies in het restant van het thuisduel tegen FC Meppel, wel de drie punten mee te nemen uit Emmen.

De ploeg van trainer Smid startte sterk en nam meteen het initiatief in het duel.
In de beginfase was het na een voorzet van Marc v.d. Graaf een speler van de thuisploeg die binnen de zestien de bal tegen de hand kreeg. Nagenoeg alle aanwezigen constateerden dit, met uitzondering van leidsman Noppers, zodat de bal niet op de stip kwam.
Na een prima schot van Frank Benjamins moest doelman Berends zich strekken om de bal uit de doelmond te tikken. De thuisploeg liet het initiatief aan de groenwitten en pas in de 17e minuut kwam er een mogelijkheid via een schot van Arling dat echter voorlangs ging.
Na een pass van Strijker kwam v.d. Graaf in balbezit en ging de zestien in. Beheerst schoot hij De Weide in de 18e minuut op een 0-1 voorsprong. Na slordig balverlies van Bosma even later een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar doelman Hemmes reageerde attent.

Even later een scrimmage voor het doel van De Weide, maar opnieuw doelman Hemmes was de situatie meester. In de 26e minuut ontsnapte De Weide aan de gelijkmaker toe na een corner de bal door Bakker werd ingekopt. Doelman Hemmes bleek betrouwbaar en keerde de inzet. Even later de 0-2 voor De Weide. Na een pass van Muysson gaf v.d. Graaf de bal voor en bij de tweede paal reageerde Frank Benjamins attent en schoot De Weide op een 0-2 voorsprong. Na een onderschepping door Strijker een mogelijkheid voor Bosma, maar doelman Berends van de thuisploeg keerde de inzet. Na de thee was het de thuisploeg die gedreven uit de kleedkamer kwam. Er was een korte fase waarin de gastheren probeerden De Weide onder druk te zetten, maar de opbouw was te traag en De Weide kon eenvoudig de voorsprong vasthouden. Na een corner in de 60e minuut kopte Frank Benjamins de bal in, maar scheidsrechter Noppers keurde deze treffer om onduidelijke redenen af.
Even later moest doelman Hemmes zijn kwaliteiten tonen bij een vrije trap van Zweerink.

In de 68e minuut kwam Justin Belt binnen de lijnen voor Bosma. Na een prima schot van Dekker moest doelman Berends van de thuisploeg nog een keer vol aan de bak om de bal te keren. Kansen om de score uit te bouwen kwamen er voor De Weide in de slotfase nog voor Frank Benjamins en v.d. Graaf. De beste mogelijkheid op de 0-3 was ook voor Benjamins, maar zijn inzet ging in de 81e minuut rakelings naast. In de slotfase nog een aandringend De Weide. Na een voorzet van de uitblinkende Marc v.d. Graaf lijkt de bal een prooi voor doelman Berends, maar hij gaat onder de bal door. Frank Benjamins kan vervolgens zijn tweede van de middag scoren en de 0-3 eindstand op het bord laten zetten.

Volgende week wacht voor De Weide alweer het laatste thuisduel van deze competitie.
Tegenstander is dan hekkensluiter HFC ’15.

Man van de wedstrijd: Marc v.d. Graaf
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting