DESZ 1 - De Weide 1
07 oktober 2019

OPNIEUW GEEN PUNTEN VOOR DE WEIDE.

Ook in het derde duel in de competitie is De Weide er niet in geslaagd punten te pakken.

Trainer Smid kon wel weer beschikken over de van blessures terugkomende Coulier en Wierenga. Bij DESZ in Zwartsluis was het de thuisclub dat in de eerste helft op voorsprong kwam. De gastheren hadden in de beginfase een licht veldoverwicht en de groenwitten hadden het in deze fase dan ook lastig om tot een goede spelopbouw te komen. DESZ kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Kisjes. Na de thee kwam De Weide via een prachtig doelpunt van Buining op gelijke hoogte. Vervolgens kwam de spits van de gastheren pas goed op stoom en via een zuivere hattrick liet hij de 4-1 eindstand op het scorebord zetten.

Na twee nederlagen een lastig uitduel voor de groenwitten. De eerste mogelijkheid kwam echter voor De Weide maar het prima schot van Dekker was een prooi voor doelman Agterhuis. Ook de eerste corner van de wedstrijd was voor de groenwitten, na een rush van Belt. Even later opnieuw een mogelijkheid via Belt, maar een verdediger van de thuisploeg wist de bal nog tot corner te verwerken. Het was echter de thuisploeg dat in de 17e minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap werd prima door de defensie verwerkt,, maar in de rebound was het toch goaltjesdief Kisjes die de 1-0 binnenschoot. De Weide kreeg nog een kans via v.d. Graaf, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Agterhuis. Na een voorzet van Belt was het Sander Benjamins die prima afwerkte, maar door het volledig onterechte vlagsignaal van de grensrechter van de gastheren, werd de gelijkmaker voor De Weide geannuleerd.

De Weide schoot uit de startblokken na de thee. Via een fraaie aanval gaf Belt de bal voor en bij de eerste paal was het Buining die prachtig binnenkopte en zo de gelijkmaker liet aantekenen. In deze fase waren het de groenwitten die het initiatief hadden. Een inzet van Belt werd nog net door doelman Agterhuis tot corner verwerkt. De Weide had een optisch overwicht, maar na slordig balverlies was het Kisjes die profiteerde: 2-1.

Na nog een prima mogelijkheid via Muysson, was het vervolgens Kisjes die in de 79e
minuut de stand op 3-1 bracht. In de slotseconde ook nog de 4-1 voor de gastheren.

Volgende week wacht De Weide een thuisduel tegen promovendus FC Wolvega.