← Vorige pagina
De Weide vult staf en selectie verder in
26 april 2017


De Weide vult staf en selectie verder in

Voetbalvereniging De Weide heeft de staf voor volgend seizoen verder ingevuld. Eerder werd al bekend dat Marcel Smid samen met Rob van der Sleen en keeperstrainer Paul Dekker de technische staf voor het eerste elftal gaat vormen en dat voor het tweede elftal Herman Schonewille en Roel Benjamins zijn aangesteld. De trainers tekenden afgelopen week hun contract en daarnaast heeft de club ook een nieuw trainersduo voor het derde elftal aangesteld. 


Frank Scholing en Tjerk Pothof zullen vanaf volgend seizoen het derde elftal gaan coachen en daarmee het stokje overnemen van Marco Smit. Smit heeft de afgelopen vier seizoenen voor de groep gestaan en in die periode een succesvol team gebouwd met een mix van ervaren spelers en doorgestroomde spelers uit de jeugd. Het prestatieteam komt na de promotie van vorig jaar uit in de reserve 1 e klasse en staat op een knappe vierde positie in een competitie met voornamelijk tweede elftallen. Scholing, in het bezit van TC3 en oud eerste elftalspeler Pothof zullen als speler/trainer gaan fungeren.


Leon Timmerman
Naast de trainersstaf zullen er volgend seizoen ook een aantal spelersmutaties plaatsvinden in de selectie. Zo heeft Leon Timmerman van Fit Boys besloten om de overstap te maken naar De Weide. De 24-jarige Timmerman speelt al zijn gehele loopbaan bij de club uit Beilen en kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Timmerman: ‘Qua ambities wil ik graag hogerop en door mijn maatje Jermo Verbeek ben ik in contact gekomen met De Weide. Hij speelt er al vier seizoenen en heeft het er erg naar zijn zin. De club spreekt me erg aan door het sportieve aspect; een goede selectie en prima faciliteiten om te trainen en spelen. Bovendien is het als een mooie en gezellige club op me overgekomen.’


Selectie
Met Timmerman en de eerder gecommuniceerde komst van voormalig (jeugd) spelers Paul Baldé en Ismael Ucan moet ook het vertrek van een aantal spelers opgevangen worden. Zo verkassen Jelmer Wierenga en Julian Mol naar Hoogeveen, beëindigt Willem Baldé zijn voetbalcarrière aan het einde van het seizoen en zullen Sander Benjamins en Gerry Mol ook stoppen met actief veldvoetbal. De club is echter verheugd dat de overige spelers van de huidige eerste selectie hebben aangegeven ook volgend seizoen voor De Weide te spelen, te weten: 


Henri van der Weide, Yoran Duman, Mathijs Saelman, Emiel Njagul, Jos van Goor, Mitchell Luchtenberg, Vincent Coulier, Nick Muysson, Erik Buining, Niek Bosscha, Frank van Veen, Daniël van Arkel, Jermo Verbeek, Frank Benjamins, Jasper Strijker en Wim Bos.


De selectie zal daarmee voor meer dan tachtig procent uit zelf opgeleide spelers bestaan en dat is een bewuste keuze van de club. Door de ontwikkeling en binding van spelers heeft het eerste elftal een goede groei doorgemaakt in de afgelopen seizoenen en is het doel om dat stapsgewijs voort te zetten. Bovendien zijn de overige prestatieteams in de senioren ook doorgegroeid naar een hogere klasse, waardoor er met kwalitatief goede selecties een brede basis is ontstaan.


foto: Jennet Haar
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361