← Vorige pagina
De Weide Vrouwen 1 wint van ONS Sneek
01 oktober 2017


In de 1e minuut weet de Weide de druk op te voeren en krijgt een corner. Helaas kopt Moniek de bal over. Vervolgens geeft Michelle een bal op Annemiek maar die vindt de keeper op haar pad. Het is de Weide die de kansen krijgt, de volgende is van Michelle, die door Vicky de diepte in wordt gestuurd met een een lange bal. Helaas stuit Michelle op een verdediger. 


De volgende kans is ook voor Michelle. Ze ziet dat de keeper van ONS Sneek ver uit doel staat en schiet van afstand helaas naast. Vervolgens is er een vrije trap voor ONS Sneek, welke niet tot het nodige gevaar kan leiden. Daarna is er nog een schot van ONS Sneek, maar deze gaat net over. Het is de Weide die een vrije trap mee krijgt. Deze wordt genomen door Amber en zij geeft de bal aan de opkomende Selina, die op haar beurt een goede voorzet geeft welke wordt afgewerkt door Michelle! 0-1 voor de Weide.


Helaas kan de Weide de 0-1 voorsprong niet vasthouden, want het is ONS Sneek dat vanuit een corner het net weet te vinden. 1-1. Vervolgens is Amber nog dichtbij een doelpunt, maar zij ziet haar schot op de lat belanden. De Weide gaat door met aanvallen en dat betaald zich uit. Annemiek geeft de bal op Michelle en zij weet wederom te scoren! 1-2!


Zolang de Weide niet een ruimere marge weet te pakken, blijft ONS Sneek geloven in de gelijkmaker. Een grote kans van ONS Sneek wordt door Maura van de doellijn gehaald. Vervolgens weet ONS Sneek alsnog te scoren, een afstandschot vind het net. Er staat weer een gelijke stand op het scorebord, dus de Weide zal weer opzoek moeten naar de voorsprong.


In de tweede helft vind de Weide die voorsprong, wanneer Vicky rechtstreeks vanuit een corner de bal in de lange hoek schiet, 2-3 voor de Weide! De Weide weet dat het nu moet doorzetten en dat lukt. Michelle scoort met een afstandschot de 2-4!


ONS Sneek gaat nog voor een slotoffensief. Na een voorzet neemt een speelster van ONS Sneek de bal in eens, maar de keepster redt.


Uiteindelijke weet de Weide nog te scoren. Het is Michelle die de balt verlengt op Annemiek en die Iris vindt en scoort de 2-5! Dit is uiteindelijk de eindstand. De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen!

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361