← Vorige pagina
De Weide Vrouwen 1 winnen periode titel bij AZSV
28 mei 2018


Aalten – zaterdag mochten de dames van De Weide afreizen naar Aalten. Voor beide teams staat er een periode titel op het spel. Een spannende laatste competitie wedstrijd!


AZSV zet gelijk veel druk op De Weide en zoeken de aanval op. Maar in de 5 eminuut is het De Weide die een corner krijgt, die beland op het hoofd van Michelle Okken maar weet niet goed een richting te geven aan de bal met het hoofd en wordt weggewerkt. De Weide zet in het begin ook goed druk op AZSV zo krijgt Samantha lé Febre een kans, met een bekeken bal op het doel van AZSV is het de bal die op de lat beland. Door het warme weer is het het flink afzien voor beide teams.


AZSV komt in de 24 e minuut bij het doel van De Weide maar keepster Richelle Boessenkool weet redding te brengen. In de 27 e minuut krijgt De Weide een vrije trap die in de muur beland, maar Vicky te Kamp weet de bal in 2 e instantie te schieten maar de bal gaat naast. Kort daarna krijgt De Weide weer een vrije trap die wordt genomen door Vicky te Kamp, nadat de bal in eerste instantie wordt weggewerkt krijgt Samantha lé Febre een grote kop kans.


Het is De Weide die op een 0-1 voorsprong komt door goed combinatie spel weet Vicky te Kamp de bal voor te geven op Marije Prins die de 0-1 binnen kopt.


Na rust is het AZSV die gelijk opzoek gaat na de gelijkmaker maar de bal gaat naast het doel van De Weide. In de 60 e minuut is het De Weide die op een 0-2 voorsprong komt. Door een aanval waarbij Jodie Huizing op snelheid haar tegenstander voorbij gaat en het overzicht behoudt vind ze Michelle Okken die de bal afrond in het doel. Drie minuten later is het weer raak voor De Weide. Vicky te Kamp geeft de bal mee aan Jodie Huizing die een goede voorzet geeft op Marije Prins die het doel weet te vinden 0-3.


In de tweede helft heeft De Weide een comfortabele voorsprong voor zichzelf gecreeërd. Ondanks de warmte is het De Weide die goed de combinatie’s zoekt en de kansen weet te benutten.


In de 69 e minuut is het Vicky te Kamp die haar tegenstander uitspeelt en de combinatie vind met Samantha lé Febre. Samantha lé Febre passt de bal op Marije Prins die de 0-4 weet te maken. In de 79 e minuut is het AZSV die de 1-4 weet te scoren.


De Weide wint met 1-4 van AZSV en heeft de periode titel te pakken. Ook spelen de vrouwen van De Weide nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse!

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361