← Vorige pagina
De Weide Vrouwen 1 onderuit in eerste competitieduel
26 september 2017


V.v. de Weide Vrouwen 1 onderuit in eerste competitieduel

Na een zware beker-poule kunnen de dames van De Weide zich nu gaan richten op de competitie die begint gelijk met een goede tegenstander S.C. Stiens. Gelijk vanaf de aftrap is De Weide opzoek naar een goede aanval, de dames van De Weide zetten goed druk op Stiens. In de 7e minuut zet Stiens een aanval op, maar deze beland naast het doel. De snelle buitenspelers van Stiens komen tot een nieuwe aanval maar het schot is geen probleem voor keepster Richelle. Doormiddel van een crosspass op de buitenspeelster van Stiens wordt de bal voor gegeven, die wordt in de 11e minuut binnen geschoten. 


In de 14e minuut wordt er een mooi combinatie spel gespeeld door de dames van De Weide. Moniek passt met een hoge bal naar voren op Tessa die in het duel met de tegenstander de bal verliest, maar dan weet de opkomende Selina de bal weer te veroveren, de bal komt voor het doel, een speelster van Stiens schopt over de bal heen, waardoor een kans ontstaat, maar er komt optijd een speelster van Stiens ertussen. In de 17e minuut krijgen de dames van De Weide een vrije trap die wordt genomen door Amber, de bal beland in de handen van de keepster. 


Het zijn de dames van Stiens die vaak de aanval zoeken. In de 22e minuut krijgt Stiens de vrije trap, maar deze beland in de handen van keepster Richelle. Gelijk daarna is het De Weide die de verdiende gelijkmaker maakt via Michelle die de bal veroverde en van afstand het doel weet de vinden via onderkant lat. Beide teams gaan gelijk op. In de 32e minuut komt er een kans voor De Weide, Michelle die Samantha weet te vinden en die doorspeelt op Tessa, maar de bal gaat over. In de 38e minuut krijgen de dames van De Weide een vrijetrap. Amber die Michelle weet te vinden maar de bal gaat naast. 


Na de rust zijn het de dames van De Weide die gelijk een kans krijgen. Michelle geeft de bal voor maar Annemiek mist de
bal. In de 61e minuut geeft Vicky de voorzet voor het doel, het is Marije die net naast kopt. Ook in de 2e helft zet de dames van De Weide goed druk en blijft het de aanval opzoeken. In de 70e minuut is het Sylvana die Michelle weet te vinden maar de keepster van Stiens tikt de bal naast. In de 80e minuut is het Stiens die uit een counter de 1-2 weet te maken. In de 84e minuut weet Stiens de 1-3 te maken. 


In de 89e minuut krijgen de dames van De Weide nog een corner, het is Marije die de 2-3 maakt. In de 93e minuut krijgt De Weide nog een vrijetrap maar de keepster pakt de bal.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361