De Weide Vrouwen 1 – ONS Sneek Vrouwen 1
09 april 2018

Na een week geen wedstrijd te hebben gehad mochten de vrouwen van De Weide weer aan de bak tegen ONS Sneek.

Gelijk vanaf de aftrap is het De Weide die een mooie aanval inzet, Michelle die de bal mee geeft aan Marije die de bal voorgeeft maar deze wordt net op tijd door ONS Sneek weggewerkt. Zo krijgt ONS ook een kans maar deze gaat hoog over. Het is De Weide die in de eerste 10 minuten goed voetbal laat zien en constant de aanval zoekt. ONS Sneek probeert ook de aanval te zoeken zo krijgen ze in de 21 e minuut een vrije bal die maar net over de kruising beland.

De Weide begint een beetje in te zakken en laat ONS wat meer voetballen. ONS Sneek zet de aanval en schiet op het doel maar Richelle kan redding brengen. Het is De Weide die in de 31 e minuut op een 1-0 voorsprong komt via een vrije trap, Michelle staat achter de bal en schiet op het doel maar de keepster redt, in de 2 e instantie is het Vicky die scoort. Kort daarna is het ONS die een vrije trap mee krijgt maar deze beland op de lat en wordt in 2 e instantie weggewerkt door de verdediging van De Weide. Toch komt ONS Sneek in de 39 e minuut op een gelijke stand, schot van afstand gaat buiten bereik van de keepster het doel in. Na een sterk begin van De Weide gaat het nu gelijk op tussen beide teams. In de tweede helft is het De Weide die kort na rust de 2-1 weet te maken via Samantha die hem mooi over de keepster heen krult. In de 49 e minuut krijgt De Weide een corner die wordt genomen door Vicky die Marije weet te vinden en kopt de 3-1 binnen. De Weide is goed de rust uitgekomen en laat zien waar ze goed in zijn, ze spelen de bal rond en zoeken de aanval. Zo wordt er in de 54 e minuut gescoord na een goede aanval, Vicky schiet van afstand op het doel en scoort de 4-1. In de 65 e minuut is het ONS Sneek die op het doel schiet die eerst wordt weggewerkt maar in tweede instantie toch het doel in gaat. De Weide probeert de scoren uit te breiden, speelster van De Weide kopt de bal door op Marije die over de keepster heen schiet maar die weet deze bal nog net te vangen. In de laatste minuten van de wedstrijd komt er nog 1 aanval via Sylvana die een corner er uit weet te halen, Maar hier komt geen doelpunt uit.

De vrouwen van De Weide winnen deze wedstrijd met 4-2.