De Weide VR1 wint de derby tegen Vitesse63 VR1
01 oktober 2018

Hoogeveen – uit voorgaande resultaten blijkt dat de wedstrijden tussen De Weide en Vitesse63 altijd een spektakel zijn. De vorige thuiswedstrijd eindigde in een 7-3 overwinning voor De Weide.

In de eerste minuten van de wedstrijd is het al raak voor De Weide. Een voorzet van De Boed komt bij de tweede paal terecht en le Febré weet de bal over de keepster van Vitesse'63 te schieten. De vrouwen van De Weide zetten goed druk op Vitesse'63 en krijgen binnen een paar minuten de kans op de 2-0 maar deze wordt over geschoten. Er worden veel duels gewonnen door De Weide, dit eindigt in een paar mooie combinaties voor het doel van Vitesse’63. De vrouwen van Vitesse'63 zijn gebrand om de gelijkmaker te maken. De Weide geeft Vitesse steeds meer ruimte, waardoor Vitesse steeds meer aan voetballen toekomt. Zo komen de vrouwen van Vitesse'63 op een gelijke hoogte. De linksbuiten van Vitesse'63 komt door de verdediging van De Weide en scoort de 1-1. Maar De Weide komt met een snel antwoord. Jangbahadoer passt de bal over de verdediging heen waardoor De Boed 1 op 1 komt te staan tegen de keepster van Vitesse'63, De Boed aarzelt niet en schiet de 2-1 binnen. Met nog een paar minuten te spelen zoeken de vrouwen van Vitesse'63 de gelijkmaker voor rust. Zo krijgen ze de kans in de 37e minuut maar het is De Boed die de bal kan weg koppen van de doellijn. In de 43e minuut krijgt Vitesse'63 nog een grote kans door een te korte terugspeel bal maar Jangbahadoer weet de bal net optijd weg te werken.

De Weide begint niet sterk aan de tweede helft waardoor Vitesse'63 in de 49e minuut de 2-2 kan maken. Het laat niet lang op zich wachten tot De Weide weer op een voorsprong komt. Tjeerdsma die met een mooie diepe bal Kriekjes weet te vinden. Kriekjes schiet in de korte hoek binnen. De wedstrijd gaat gelijk op. De duels worden gewonnen door beide teams die gebrand zijn om te winnen. In de 60e minuut is het De Weide die de bal niet goed weet weg te werken vanuit de defensje. De bal beland in de voeten van de spits van Vitesse'63 en weet van afstand de bal over Boessenkool heen te schieten. Maar het is De Weide die weer op een voorsprong weet te komen. Prins legt de bal breed op Kriekjes die de bal goed weet voor te geven en De Boed de 4-3 weet te maken. De dames van De Weide laat de bal goed rond gaan. De backs kunnen regelmatig mee opkomen wat resulteert in mooie combinaties. In de 72ste minuut is het Te Kamp die vanaf het middenveld een mooie steekpass geeft op De Boed die de 5-3 beheerst binnen schiet. Het is De Weide die de wedstrijd in handen heeft en weet uit te lopen tot 6-3. Na een mooie voorzet van Bols is het le Febré die de bal achter de keepster weet te schuiven. In de afrondende fase loopt De Weide uit naar een 8-3 overwinning dankzij Kriekjes en Oldenbeuving.

De vrouwen van De Weide waren te sterk voor de vrouwen van Vitesse'63. Volgende week staat The Knickerbockers op het programma. De Weide staat momenteel bovenaan in de competitie, The Knickerbockers bezetten de tweede plaats.