De Weide VR1 - Winsum VR1
26 mei 2019

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de dames van Winsum, er staat ook nog een kleine kans op nacompetitie voor promotie op het spel. De Weide wil het goede spel van vorige week tegen the Knickerbockers graag door trekken vandaag.

Deze wedstrijd staat ook in het teken van de afscheidswedstrijd van Samantha le Febre die een punt zet achter haar omvangrijke voetbalcarrière, speelsters Sylvana Jangbahadoer en Marije Prins gaan de overstap maken naar respectievelijk Bergentheim en Dedemsvaart. Onze trainer Dennis Olthof wordt vanaf volgend seizoen trainer bij Bergentheim VR1.

De eerste kans is voor Winsum, een vrije bal op de rand van de 16 wordt van richting verandert door Moniek de Boed die in de muur staat, ternauwernood wordt de bal wordt uiteindelijk weggewerkt door Tessa Bols. Vlak daarna komt Winsum al op voorsprong de bal komt in de kluts voor het doel van de Weide, onze dames zijn er nog niet helemaal bij en in het rumoer weet Winsum de bal langs keepster Richelle Boessenkool te werken 0-1

Een goede actie van Marije Prins in de 9de min levert een corner op maar deze wordt helaas niet benut. Snel komt al de tweede mogelijkheid Prins verovert wederom de bal en probeert in samenspel met Regina Oldebeuving de vrij staande Samantha le Febre te bereiken, helaas wordt de bal weggewerkt.

In de 19e minuut volgt een vrije bal van de Weide na overtreding op Amber Tjeerdsma, de bal wordt richting de zestien gestuurd maar Winsum vangt de bal goed op.

De Weide komt niet goed in haar spel, er zijn een aantal mooie acties maar deze leveren geen goal op: een steekbal van achter op Iris Kriekjes wordt door de keepster van Winsum opgevangen door ver uit haar doel te komen. Een goed genomen corner van Vicky te Kamp wordt goed ingekopt door Prins maar de keepster van Winsum redt. Ook een afstandsschot van te Kamp vliegt naast het doel.

Een overtreding op Le Febre resulteert in een vrije bal voor de Weide. Sylvana Jangbahadoer gaat achter de bal staan achter de bal maar ze krijgt de bal helaas niet tussen de palen. De Weide speelt niet goed en mist pit dit zorgt voor kansen bij Winsum, gelukkig resulteren deze kansen niet in doelpunten. Met 0-1 de rust in.

De Weide gaat de 2de helft voortvarend van start. Al snel wordt er een corner verdiend, le Febre vangt de bal op en legt breed op Kriekjes, zij weet de bal bij Prins de brengen. Er volgt een kans voor Prins maar helaas net door de keepster van de lijn gegrabbeld.

In de 54ste min. een gevaarlijke actie voor het doel van Boessenkool, maar De Weide weet de bal te onderscheppen. In de counter probeert De Weide eruit te komen. Jodie Huizing zet een rush in naar voor en gaat een 1-2 aan met le Febre, ze zet nog even aan maar helaas gaat het schot net naast.

Het is dan toch Winsum die weet te scoren, een lange bal komt bij de spits van Winsum. Zij krijgt alle tijd voor een steekbal. De steekbal komt keurig SAN bij een buitenspelen en zij passeert onze keepster. 0-2. De Weide laat het liggen, we geven de tegenstander teveel ruimte om het spel te maken en van de situatie te profiteren.

de Weide gaat er nog een keer goed in, mooi samenspel in de voorhoede, Prins probeert er door te breken maar stuit op de keepster. In de 72ste min komt dan toch de verlossende goal, uit een corner van Kriekjes weet Tjeerdsma de bal langs de keepster te werken. 1-2. Dit biedt weer mogelijkheden voor de Weide maar dit wordt snel de kop ingedrukt door een goal van Winsum, de aandacht ging uit naar onrust langs de lijn en daar profiteert Winsum van. 1-3.

In de afrondende fase nog een mooie bal van Bols op Tjeerdsma die mooi doorkopt op Prins, zij neemt de bal goed mee in de draai en kan uithalen, helaas gaat de bal net over. Hiermee komt de eindstand op 1-3, de Weide VR1 heeft de 5de positie behaald in de competitie waarmee ze al 4 seizoenen op rij in de top 5 in de 1ste klasse, een knappe prestatie.