De weide VR1-Nieuw Roden VR1
09 maart 2019

De weide VR1-Nieuw Roden VR1

Vandaag spelen de vrouwen van De Weide de wedstrijd tegen Nieuw Roden.
De uitwedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Voor de dames van De Weide voelde dit als een verlies. Nieuw Roden kwam al vroeg op voorsprong en dit werd ook de ruststand. Na de rust kon De Weide het tempo opvoeren en werd het al snel 1-1. Enkele minuten stond De Weide weer tegen een 2-1 achterstand aan te kijken.

In de eerste minuten is het nieuw roden die een eerste grote kans krijgt maar de bal wordt overgeschoten. Nieuw Roden is in de eerste minuten scherper dan De Weide. De Weide komt er goed uit na mooi combinatie spel, Amber schiet op de keepster. De Weide probeert onder de druk van nieuw roden uit te komen. In de 8ste minuut is het Vicky die de bal over de keepster heen schiet maar deze beland op de paal. In de tiende minuut is het nieuw roden die een grote kans krijgt maar speelster van nieuw roden schiet op de lat. In de 12e minuut is het Vicky die een goede voorzet geeft op marije die de 1-0 weet in te koppen. In de 14e minuut krijgt nieuw roden een vrije trap buiten de zestien meter gebied. Maar die bal vliegt over het goal heen. In de 15e minuut komt De Weide er goed uit, de keepster van nieuw roden stond te ver van haar doel en Te Kamp wist te schieten maar helaas in het zijnet. Na een snelle omschakeling van de weide komt Regina vrij voor de goal maar deze bal gaat naast. In de 23ste minuut is het de weide die de druk goed op nieuw roden zet en Prins die Te Kamp weet te vinden die de 2-0 binnen schiet. In de 26ste minuut is het Te Kamp die fraai de 3-0 weet te maken. In de 42ste minuut is het nieuw roden die de 3-1 maakt.

2e helft

Nieuw roden zet gelijk druk op De Weide in de 2e helft. Maar de weide blijft rustig. De Weide verzwakt en nieuw roden maakt de aansluitingstreffer in de 54ste minuut. De wedstrijd gaat over en weer. Jodie geeft een voorzet maar Oldebeuving kan niet bij de bal. Vrije trap voor nieuw roden, deze gaat over. Nieuw roden zet druk op De Weide, maar de weide voetbalt onder die druk vandaan. Nieuw roden krijgt kansen maar deze worden niet benut. Toch weet nieuw Roden de 3-2 te maken en wordt het nog spannend in de slotfase van de wedstrijd. De Weide krijgt een kans op de voorsprong uit te breiden maar Oldebeuving schiet naast. Na een goede actie van A. De Boed weet zij de voorsprong uit te breiden naar 4-2.

De Weide weet de wedstrijd te winnen met 4-2 van nieuw roden. Volgende week mogen de dames van De Weide naar het altijd lastige Oranje Nassau in Groningen.