De Weide VR1 - Helpman VR1
01 december 2018

Helpman is gepromoveerd uit de 2de klasse dus beide teams treffen elkaar voor het eerst. Dat maakt de wedstrijd vast interessant om naar te kijken. Helpman zal er alles aan doen om 3 punten te pakken want kunnen iedere punt gebruiken. En de Weide wil boven in meedoen dus zal drie punten moeten pakken voor de aansluiting.

De Weide begint fel aan de wedstrijd en krijgt gelijk een vrije trap tegen. Vrije trap van de Weide wordt direct genomen door Tjeerdsma die Lé Febre zoekt maar verdedigster red. In de 4e minuut is het A. de Boed die een afstand schot weet te lossen over de keepster heen. Een minuut later is het weer raak: Te Kamp geeft de bal op A. de Boed die de bal weer weet binnen te schieten. In de 7e minuut krijgt de Weide een corner en is het A. de Boed die een hattrick weet te maken. In de 9e minuut is het Bols die het doel weet te vinden 4-0 voor De Weide. Corner voor de Weide levert niks op. Schotje van Helpman gaat ver naast. De Weide laat goed voetbal zien en combineert goed, er volgt weer een corner. Kans voor Tjeerdsma maar deze bal raakt ze verkeerd. Helpman krijgt in de 23e minuut een kansje maar schiet over. Goede bal van A. de Boed op Prins maar die geeft een klein duwtje dus vrije trap tegen. Vrije trap voor Helpman op een degelijke plek, deze wordt gered door keepster Boessenkool.
In de 32e minuut is het Prins die doorkopt op A. de Boed die haar tegenstandster uitkapt en de bal weet binnen te schieten. Goede bal van Te Kamp op A. de Boed die 1 op 1 komt te staan met de keepster die wordt verwerkt door de keepster van Helpman corner voor De Weide. Handsbal van Helpman, De Weide krijgt een strafschop die wordt benut door Te Kamp.
Net voor rust is het weer A. de Boed die weet weg te draaien van haar tegenstandster en schiet maar net over. Met een ruststand van 6-0 staat het er goed voor.

De Weide begint wat slapjes aan de 2e helft. Mooie combinatie tussen de speelsters van De Weide maar de bal gaat er niet in. Keepster van Helpman speelt de bal in de voeten van Prins die gelijk kan uithalen maar de bal beland op de lat. Er worden harde duels uitgevochten door beide teams. Maar het is de Weide die sterk en goed blijft voetballen. Schotje van Helpman vanaf de rechterkant wordt gepakt door Boessenkool. Goede bal van N. Te Kamp op Kriekjes die 1 op 1 staat met de keepster maar die trapt de bal te ver voor zich uit. In de 24e minuut is het Helpman die een grote kans krijgt maar deze wordt net naast geschoten. Corner voor de Weide komt niks uit. Goede voorzet van Kriekjes op N. Te Kamp die over schiet. Keepster van Helpman is wat onzeker en speelt de bal in de voeten van een speelster van de Weide die de bal afspeelt maar de bal gaat er niet in. Goede bal van A. de Boed op Kriekjes die de bal in een keer neemt maar op de keepster schiet. Corner voor Helpman levert niks op.

De Weide wint eenvoudig met 6-0 van VV Helpman. Volgende week staat er een lastige uitwedstrijd op het programma voor de dames uit Hoogeveen die op bezoek gaan bij AZSV in Aalten.