← Vorige pagina
De Weide VR1 - AZSV VR1
15 april 2019


Op de verjaardag van De Weide komen de dames van AZSV uit Aalten op bezoek.

De Weide weet in de eerste minuten al op het doel van AZSV te schieten Amber weet te schieten maar de keepster van AZSV weet te redden. De Weide weet goed druk te zetten in de eerste minuten. De dames van de weide krijgen grote kansen om op voorsprong te komen maar de kansen worden niet benut. AZSV weet ook in de eerste minuten kansen te creëren maar deze benutten ze niet.

De Weide combineert goed en weet via deze combinaties kansen te creëren maar de keepster van AZSV staat goed opgesteld. De Weide bouwt goed op via de achterhoede en weet het middenveld goed te vinden. Maar het is AZSV die vlak voor rust op een 0-1 voorsprong komt. De Weide blijft druk zetten om de gelijkmaker te maken.

In de tweede helft trapt de weide af. En creëert gelijk kansen cross pass van Kriekjes wordt door Tjeerdsma doorgekopt, Prins komt niet tot een schot. Te kamp speelt een diepe bal op Tjeerdsma die de 1 – 2 aan gaat met Prins waarna Tjeerdsma de bal voorgeeft op A. De boed die de bal goed aanneemt en verwoest de 1-1 binnen schiet. De Weide kan niet lang genieten van de gelijkmaker, het is AZSV die de voorsprong weer weet te pakken. Een verrassende lange bal van achter leidt er toe dat de spits van AZSV alleen op het doel van de weide af kan gaan, beheerst legt zij de bal bij de tweede paal neer en speelster van AZSV kan de bal gemakkelijk binnen lopen 1-2. AZSV probeert de voorsprong uit te breiden maar Huizing staat goed opgesteld. De Weide is opzoek naar de gelijkmaker, mooie voorzet van Kriekjes op het hoofd van Tjeerdsma maar deze gaat naast.

Dan is het AZSV die toch de 1-3 weet te maken. Na een slechte inspeel bal komt de bal bij de spits van AZSV terecht die op snelheid richting het doel van de weide gaat de spits van AZSV ziet medespeler vrij staan en speelt over en weet de 1-3 te maken.

In de laatste 5 minuten gaat AZSV er nog volop voor, ze proberen nog een aantal keren er uit te komen maar de ballen gaan naast of over.

In de blessure tijd krijgt de weide nog een strafschop te Kamp staat achter de bal en schiet de bal koelbloedig in het doel 2-3.

De Weide verliest deze zwaarbevochten wedstrijd met 2-3.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361