← Vorige pagina
De Weide VR1 – Berkum VR1
07 oktober 2019


De Weide vr1 – Berkum vr1
5 oktober
competitiewedstrijd

Op voorhand zijn de dames van Berkum de bovenliggende partij, het sterk spelende team uit Zwolle heeft zich in de zomer flink versterkt met een aantal talentvolle speelsters. De Weide is er echter op gebrand om haar eigen spel te spelen en zo lang mogelijk stand te houden tegen de topfavoriet voor het kampioenschap.

In de 6de minuut een doorbraak van Berkum, keepster Michelle Okken komt uit haar doel enredt de bal met de voet. Het wordt de dames van De Weide al snel duidelijk dat in de opbouw geen druk wordt gezet door Berkum. De Weide kan de bal achterin rustig rond spelen en op zoek gaan naar de gaatjes in de achterhoede bij Berkum. Zo kan Marlies de Boed opstomen vanaf de linkerkant, haar schot belandt in de handen van de keepster. Direct de omschakeling van Berkum, het schot gaat via de hand van keepster Okken op de lat waarna ze de bal weer weet te bemachtigen. Berkum blijft aandringen met standaardsituaties. Een corner van Berkum wordt goed weggewerkt door de Weide. Berkum kan de bal weer oppikken en middels een steekbal proberen zij de spits te bereiken, door goed uitkomen weet keepster Okken deze kans te voorkomen.

De voorhoede van De Weide werkt hard in het druk zetten maar Berkum kan via het middenveld de vrije man bereiken. In de 30e min een opgelegde kans voor Berkum, een schot vanaf de 16 beland op de lat. De rebound beland op de 5 meter en kan vrij worden ingeschoten maar de speelster van Berkum schiet over. De Weide grijpt deze misser om het momentum over te pakken van Berkum. Een goede aanval van de Weide wordt onderschept door Berkum op de 16 meter maar De Weide blijft aanzetten. Vicky te Kamp draait mooi weg op het middenveld gevolgd door een overtreding op Jodie Huizing. De vrije bal komt helaas geen kans uit. De Weide is de betere ploeg op dit moment en gaat op zoek naar kansen. Een lange bal van Anouk Borgman op Iris Kriekjes wordt net onderschept door Berkum. De Weide tikt lekker rond achterin en bewaart de rust. In de 45e min komt Berkum dan toch op voorsprong, een afstandsschot is onhoudbaar voor onze keepster, ruststand 0-1

De Weide weet in de 1ste helft haar spel nog te spelen en kan mee komen in het tempo van Berkum maar in de 2de helft lopen de bezoekers vlot uit. Direct na de rust valt al de 0-2, een slimme actie voor het doel van de Weide verrast de verdediging en de bal gaat langs de keepster. Na een kwartier in de tweede helft valt ook 0-3, een prachtig afstandsschot van Berkum beland in de kruising. De Weide gaat op zoek naar een aansluitingstreffer. Goed getikt op het middenveld door de Weide, Oldebeuving geeft een bal op Huizing maar die is net te hard. Berkum gaat niet achterover hangen en probeert haar riante voorsprong uit te bouwen. De Weide kan via een steekbal op Kriekjes op het doel van Berkum af gaan, een goede loopactie resulteert in een schot, maar de bal beland uiteindelijk in de handen van de keepster. In de 59ste min is het wederom Berkum dat scoort, de spits van Berkum draait weg van de verdediging en rond af, 0-4. Waar Berkum in de eerste helft moeite had met de afronding wordt er nu een lesje effectiviteit gegeven door de dames uit Zwolle want ook 0-5 blijft niet lang op zich wachten. Berkum kan vrij schieten en de bal beland boven in het dak van het doel van De Weide.

In de afrondende fase nog een corner voor de Weide, verdienste van Tessa Zuidema nadat zij de hoek in werd gestuurd door Maura Dekker. Een uitstekende corner van Kriekjes leidt tot een kopbal van Tjeerdsma maar deze kans gaat net naast het doel. Berkum weet elkaar goed te vinden, het kwaliteitsverschil is vooral in de 2de helft goed zichtbaar, ze weten dan ook nog de 0-6 te maken. Het harde werken van de Weide wordt niet beloond en we blijven met lege handen staan.


v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting