De Weide VR1 – Berkum VR1
13 mei 2019

De wedstrijd tegen Berkum in de 1ste seizoenshelft leverde een waar doelpuntenfestijn op met een uitslag van 6-6. Nu gaat de wedstrijd ook voortvarend van start met een goal van Berkum in de 1ste minuut, een steekbal splijt door onze verdediging waarna de spits van Berkum makkelijk af kan ronden. 0-1. De weide laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar de aanval, na combinatiespel van Iris Kriekjes en Amber Tjeerdsma komt de bal bij Annemiek de Boed, zij schiet net naast. Na 5 minuten spelen is het Berkum dat weer middels een steekpass 1 op 1 met keepster Richelle Boessenkool komt en de 0-2 maakt.

De Weide is onrustig in haar spel en moet de overhand proberen te kijken. Een mooie actie van Marije Prins die de bal goed voorgeeft op Kriekjes, zij ziet haar schot net naast gaan. De Weide krijgt mogelijkheden maar kan het niet omzetten in grote kansen. Het is wederom Berkum die snel omschakelt en de achterhoede verrast, keepster Boessenkool tikt de bal uit het doel.
In de 27ste minuut volgt een vrije trap voor Berkum, de bal wordt voor het doel van De Weide geslingerd. De Weide werkt weg maar de rebound wordt fantastisch in de kruising geschoten door een speelster van Berkum. De Weide kijkt al heel snel tegen een 0-3 achterstand.

De Weide gaat direct na de aftrap weer in de aanval, Regina Oldebeuving wordt bereikt met een steekpass en snijdt langs haar verdediger op weg naar het doel. Ze stormt het zestien meter gebied in en wordt aan haar shirt getrokken, penalty. De penalty wordt koelbloedig genomen door Vicky te Kamp.1-3. Enkele minuten later volgt al de 2-3. Prins gaat fel het duel aan op het middenveld, hierna omspeelt zij een verdediger en bereikt A de Boed met een breedte pass en die maakt het koeltjes af.
De dames van De Weide tonen veerkracht en gaan volop de strijd aan in de laatste 10 minuten van de eerste helft. Een afstandsschot van Prins gaat net voor het doel en een corner van Kriekjes beland op het hoofd van Prins, helaas net over gekopt.

Direct na rust volgt de gelijkmaker, Kriekjes wordt goed aangespeeld in de diepte en passeert de achterhoede van Berkum en schiet de bal langs de keepster. 3-3. De wedstrijd ligt weer helemaal open. Een razendsnelle counter van Berkum beland bij de rechtsvoor, zij kan 1 op 1 op de keeper gaan, echter zij besluit te schieten. De bal beland in de handen van Boessenkool. De Weide gaat hierna weer op zoek naar de aanval, Prins kaatst op Tessa Bols en Bols weet de bal bij Te Kamp te brengen. Middels een steekpass komt de bal bij Oldebeuving, helaas komt haar voorzet niet aan.

Na 60 min spelen is het Oldebeuving die goed druk zet, zij onderschept de bal op de achterlijn, passt de bal naar A de Boed die weer breed legt op Kriekjes. Zij speelt zich vrij op de rand 16 en schiet op doel maar de keepster red knap. De actie wordt gevolgd door een corner van Kriekjes die komt bij Oldebeuving, zij kopt hard in en via Moniek de Boed beland de bal in het doel. Voor het eerst in deze wedstrijd komt De Weide op voorsprong. Het antwoord van Berkum laat niet lang op zich wachten. Een snelle counter van Berkum leidt tot de gelijkmaker 4-4.

De Weide blijft druk zetten en gaat weer op zoek naar de voorsprong. Een cross pass van Te Kamp komt perfect aan bij Oldebeuving , zij legt terug op Tjeerdsma, die haalt van 20 meter uit, helaas net naast. Enkele minuten later volgt er een prachtige vrije bal van Sylvana Jangbahadoer op het hoofd van Tjeerdsma, zij kopt onberispelijk in. 5-4. Het laatste kwartier gaat van start en de dames van Berkum voeren het tempo op. De Weide probeert in de omschakelingen de voorsprong uit te bereiden. Een goede diepe bal van Kriekjes komt bij A. de Boed, in een onmogelijke hoek weet zij het de keepster nog lastig te maken. Helaas geen doelpunt. In de slotfase volgen nog enkele vrije trappen van Berkum. Een vrije trap op de zestien meter leidt tot het meeste gevaar, de bal ketst hard af op de kruising, daar komt de Weide nog goed weg en kunnen we opgelucht adem halen met een eindstand van 5-4.