De Weide VR1 – ASC VR1
29 oktober 2018

De Weide VR1 – ASC VR1

Vandaag staat er weer een competitie wedstrijd op het programma. De dames uit Hoogeveen krijgen ASC op bezoek.

De Weide begint scherp aan de wedstrijd en komt in de 2e minuut op voorsprong, na het binnen houden van de bal door Kriekjes weet M de Boed de 1-0 te scoren. In de 5e minuut weet Tjeerdsma een goede steek pass te geven op Kriekjes die weet te schieten op het doel maar de keepster van ASC red. Zo komen de dames van De Weide op een 2-0 voorsprong door Kriekjes. In de 10e minuut is het ASC die de aansluitingstreffer weet te maken via een vrije trap. De Weide is in de eerste 10 minuten de betere partij de dames blijven combineren en kansen creeëren. In de 22ste minuut krijgt ASC een vrije trap maar de bal beland in de muur van de dames van De Weide. ASC krijgt een grote kans maar Boessenkool maakt haar doel klein en de bal wordt naast geschoten door de speelster van ASC. Zo krijgt ASC veel kansen die ze niet benutten. Twee minuten voor rust is het ASC die de glijkmaker weet te maken.

Tweede helft.

De Weide begint goed aan de tweede helft te Kamp geeft een voorzet op de Boed, maar keepster van ASC is optijd haar doel uit om de bal te vangen. Zo is het ASC die op een 2-3 voorsprong komt. Speelster van ASC kan de bal aannemen en schiet over Boessenkool heen. Het is ASC die de scoren weet uit te breiden via een uitbraak door een speelster van ASC die de verdediging verrast en de bal langs de keepster weet te schieten. Er is meer actie in het spel maar het levert De Weide nog geen resultaat op. Met nog een half uur op de klok moet er meer druk gezet worden door de weide zodat ze de aansluitingstreffer kunnen maken en de wedstrijd spannender kunnen maken. In de 70e minuut is het Prins die een voorzet geeft op de Boed die de 3-4 weet te maken. Met nog een kwartier op de klok probeert de weide er nog een gelijk spel uit te halen maar de dames van De Weide krijgen nog een doelpunt tegen. De vrije trap voor ASC resulteert in een tegen doelpunt 3-5 voor ASC. De Weide komt er niet meer uit en probeert van alles maar het gaat niet goed voor de weide.

De eindstand van deze wedstrijd eindigt in een teleurstellend 3-5 tegen de hekkensluiter van de competitie. Volgende week mogen de dames van De Weide naar Zwolle.