← Vorige pagina
De Weide verslaat F.C. Meppel
26 maart 2018


De Weide heeft het thuisduel tegen FC Meppel winnend weten af te sluiten. 


Na een wervelende eerste helft stond een riante 3-0 voorsprong op het scorebord via treffers van Jasper Strijker, Ismail Ucan en Erik Buining. Na de hervatting een ander spelbeeld. De Meppelers pakten het initiatief en drongen de thuisploeg terug op eigen helft. Er volgde wel een snelle 3-1, maar verder lieten de groenwitten het niet komen. Na de teleurstellende nederlaag in en tegen Gramsbergen trad De Weide aan tegen streekgenoot FC Meppel. De Meppeler ploeg maakt een teleurstellend seizoen door en is nog niet in veilige haven. Trainer Smid had zijn ploeg goed voorbereid en startte deze middag met het snelle spitsentrio Strijker, Ucan en Verbeek. De Weide begon voortvarend en zette de gasten onder druk. Bij een uittrap van Meppel doelman Koch, blokte Ucan de bal en blesseerde hierbij ook ongelukkig de keeper. Deze moest even later wel vol aan de bak bij een schot van dezelfde Ucan. Even later kwam De Weide op voorsprong. Een uitstekende voorzet vanaf de linkervleugel door Bosscha bereikte de volledig vrijstaande Strijker, die met een gerichte bal in de verre hoek raak kopte. De Weide hield het initiatief en de gasten probeerden wel, maar waren nauwelijks gevaarlijk. 


Doelman Koch moest even later toch met een blessure naar de kant. Via een fraaie actie van Verbeek nog een mogelijkheid voor De Weide, maar de kopbal van Ucan ging rakelings naast. Na opnieuw een prima voorzet van Verbeek was het even later wel raak voor Ucan. Slim kwam hij voor zijn man en kopte bij de eerste paal fraai de 2-0 binnen. De Weide kreeg nog een paar mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar kansen voor Ucan en Verbeek leverden geen goals op. Nog voor de thee de derde treffer voor de thuisploeg. Langdurig balbezit leidde tot een schotkans voor Buining en met een lage schuiver verschalkte hij de Meppel doelman en zorgde zo voor de riante 3-0 voorsprong. De tweede speelhelft een heel ander spelbeeld. De gasten leken herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen en pakten nu het initiatief, terwijl bij de thuisploeg het spel rommeliger en rommeliger werd. Yoran Duman kwam binnen de lijnen voor Njagul en De Weide kreeg na een actie van Verbeek nog een kans via Strijker, maar doelman Burgler wist de bal te keren. De gasten profiteerden in de 63 e minuut van het verval van de thuisploeg en via Mansveld kwamen de Meppelers op 3-1. De Weide kon ook in het resterende deel van de wedstrijd weinig potten breken. 


Toch kregen Strijker en Ucan nog prima mogelijkheden om de score uit te bouwen. In de slotfase nog een kans voor de gasten, maar doelman v.d. Weide ranselde de ingeschoten bal van De Kam uit zijn doel. Het slotakkoord was nog wel voor de groenwitten, maar na een prima voorzet van Coulier kopte Ucan echter rakelings naast. 


Man van de wedstrijd: Erik Buining

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361