De Weide trekt aan het langste eind tegen SV Gramsbergen
30 oktober 2017

In een enerverende wedstrijd was het De Weide dat drie punten uit het vuur sleepte tegen SV Gramsbergen. Na een snelle 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen de gasten met 2-1 in hun voordeel rusten. Ook in het begin van de tweede helft waren de gasten doeltreffender door de derde treffer te laten aantekenen. Door als team de rug te rechten trokken de gastheren de
wedstrijd met doelpunten van Muysson, van Arkel en Benjamins in de slotfase alsnog over de streep.

Voor een volle tribune moesten de groenwitten van De Weide het afgelopen zaterdag opnemen tegen SV Gramsbergen, een ploeg waartegen vorig seizoen zowel uit als thuis verloren werd. De Weide begon hoopgevend aan de partij, want het stond na drie minuten door een goed geplaatste bal van Frank Benjamins al op voorsprong. De gasten lieten zich door deze vroege tegenvaller niet uit het veld slaan en deden er alles aan om zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Rutger Dijk die de bal op een haar naar mistte na een voorzet van Jorian Wubs. Een paar minuten later speelde David Houtman zich prima vrij maar maakte het ten koste van een hoekschop niet af.

Tien minuten later moest aanvaller Benjamins alle zeilen bijzetten om de verdediging te assisteren bij het uitverdedigen van een hoogingebrachte bal van Sander ter Wijden. Doordat De Weide in deze fase van de wedstrijd maar moeilijk onder de druk van de gasten kon uitkomen, kon de gelijkmaker bijna niet uitblijven. Na dik twintig minuten op de klok was het al zo ver, uit een voorzet van Bart Seinen kopte Roy Seinen de bal, onhoudbaar voor doelman van der Weide, bij de tweede paal binnen. Nog in dezelfde minuut moest doelman van der Weide de tweede gang naar het net maken na een strak ingeschoten bal van handenbinder David Houtman en keken de gastheren in rap tempo tegen een achterstand aan. Op slag van rust moest doelman van der Weide nog vol aan de bak om de zaak niet nog ondraaglijker te maken.

Tijdens de theepauze werd door voorzitter Klaas van der Laan middels een speeche en een toepasselijk cadeau afscheid genomen van Willem Baldé. Baldé speelde in 17 seizoen 353 wedstrijden in de hoofdmacht van de groenwitten maar moet wegens een paar hardnekkige blessures zijn voetbalschoenen helaas aan de wilgen hangen. Na rust wilde De Weide zo snel mogelijk orde op zaken stellen maar helaas keken ze na tien minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Na een overtreding van Mitchell Luchtenberg binnen de beruchte lijnen wees scheidsrechter Wynne uit Groningen resoluut naar de strafschopstip en was het Roy Seinen de die bal vervolgens snoeihard langs doelman van der Weide in de hoek schoot. Het leek net of er bij de spelers van de thuisploeg na deze derde tegentreffer een knop om ging en namen vanaf dit moment het heft in handen, wat binnen vijf minuten resulteerde in de gelijkmaker. Eerst was het Nick Muysson die op aangeven van Benjamins beheerst de aansluitingstreffer liet aantekenen even later mocht Daniël van Arkel het van de zestienmeter proberen en deed dat feilloos. Nog binnen de twee minuten leken de gastheren ook nog op voorsprong te komen, ware het niet dat de doelman op miraculeuze een prima ingekopte bal van Benjamins onschadelijk maakte.

Naarmate de slotfase naderde kregen de gastheren steeds meer vertrouwen in een goede afloop en namen het heft in handen wat een aantal mogelijkheden opleverde. Eerst was het Benjamins die op aangeven van Verbeek via een verdediger maar net naast schoot, even later was het dezelfde Benjamins die een teen te kort kwam om de bal in te tikken. Met nog een kwartier op de klok gingen de koppies van de gasten naar beneden. Nadat Vincent Coulier de bal met veel gevoel op het hoofd legde van Benjamins, moest de Gramsberger doelman voor de vierde keer de bal uit het net vissen en bleven drie belangrijke punten in Hoogeveen dankzij deze toch zwaarbevochten 4-3 overwinning.

De Weide-SV Gramsbergen 4-3 (1-2)

Opstelling De Weide: van der Weide, Gonkel, Coulier, van Arkel, Luchtenberg, Bosscha(46 Verbeek), Duman, van Veen, Muysson(75 Kikkert), Benjamins(85 Otten), Strijker.

Man van de wedstrijd: Frank Benjamins