← Vorige pagina
De Weide toch nog met lege handen
15 mei 2017


De Weide trad in haar laatste competitieduel van deze voetbaljaargang aan in Groningen tegen de Knickerbockers. Voor beide ploegen stond het nodige op het spel. De gastheren hadden een zege nodig om directe degradatie te voorkomen. Voor de groenwitten was een zege voldoende om ook nacompetitie te spelen, maar dan om promotie naar de 1 e klasse. Genoeg ingrediënten dus voor een spannende pot voetbal. 


De beginfase was voor de thuisploeg dat De Weide fel op de huid zat. In de 5 e minuut kregen de gastheren al een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Maar de volledig vrijgespeelde De Leeuw wist niet te scoren door een prima redding van doelman v.d. Weide. De Weide probeerde met combinatievoetbal de aanvallen op te bouwen, maar kansen werden in de beginfase nog niet gecreëerd. Via Schoonveld nog wel een mogelijkheid voor TKB,maar zijn doelpoging ging ruim over het doel. De Weide kreeg langzaam maar zeker meer vat op de wedstrijd en dat leverde in de 18 e minuut een dot van een kans op voor Julian Mol, maar na een pass van Verbeek kreeg hij de bal niet langs doelman Hölscher. Even later nog een kans voor Strijker, maar zijn schot na een voorzet van Wierenga was een eenvoudige prooi voor de TKB doelman. 


Via Verbeek en Mol nog een tweetal uitstekende kansen voor De Weide, maar tot de voorsprong leidde dit nog niet. De druk van De Weide op het TKB doel nam nu sterk toe en na een pass van Verbeek schoot Daniël van Arkel De Weide in de 24 e minuut op een verdiende voorsprong. De thuisploeg kwam nu maar niet onder de druk vandaan, maar De Weide wist in deze fase van de wedstrijd de tweede treffer nog niet te forceren. Na een rush over de rechtervleugel gaf Verbeek de bal voor op Wierenga. Met een bekeken lob wilde deze de bal over de doelman liften, maar met een uiterste krachtinspanning wist Hölscher de bal met de vingertoppen over de lat te werken. 


Op slag van rust nog wel bijna de 0-2 na een foute terugspeelbal in de defensie bij TKB. De bal rolde echter naast het doel. In de daaropvolgende counter door TKB viel volledig onverwacht de gelijkmaker. Doelman v.d. Weide had nu geen antwoord op de inzet van Albert de Leeuw. Na de thee een fellere thuisploeg waarmee De Weide het lastig had. Ondanks de druk van TKB kregen de groenwitten via Luchtenberg een tweetal prima kansen, maar beide malen kwam doelman Hölscher als winnaar uit de strijd. Het voetbal aan beide kanten werd nu rommeliger. Er werd met veel inzet gestreden en dat ging ten koste van het voetbal. Doelman v.d. Weide moest nog een keer handelend optreden na een inzet van Schoonveld.De Weide zat in deze fase absoluut niet in de wedstrijd, maar de thuisploeg wist nog niet te profiteren. 


Frank van Veen kwam binnen de lijnen voor Verbeek. De slotfase brak aan en De Weide kreeg nog een mogelijkheid via van Arkel, maar zijn schot mistte kracht. Ook een inzet van invaller Sander Benjamins leidde niet tot een doelpunt. Het slotakkoord was toch voor de thuisploeg, toen na balverlies bij De Weide in de 88 e minuut TKB via Schoonveld op voorsprong kwam en hiermee toch nog de volle winst pakte. De teleurstelling na afloop was bij De Weide en vertrekkend trainer Niemer groot. De ploeg strandde in het zicht van de haven en verzuimde om zich na een prima seizoen te belonen met een heerlijk toetje.


Man van de wedstrijd: Henri v.d. Weide

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361