De Weide pakt belangrijke punten in slotfase competitie
14 mei 2018

Hoogeveen-In een meer spannende dan goede partij kwam De Weide afgelopen zaterdag als winnaar uit de strijd tegen concurrent VV Klazienaveen. Beide ploegen konden bij winst eventueel nog aanspraak maken op een plaats in de nacompetitie met als inzet promotie naar de eerste klasse. Beide ploegen gingen voorop in de strijd maar via een fraai doelpunt van Nick Muysson in de eerste helft en een door Ismaïl Ucan prima ingeschoten bal uit een voorzet van Jasper Strijker in de laatste minuut, trok de thuisploeg deze belangrijke overwinning over de streep.

Jan Hartman

Met nog drie wedstrijden te spelen en maar één punt achterstand op Klazienaveen, de huidige nummer drie op de ranglijst, moest er zaterdag gewonnen worden om nog een kans te maken mee te doen in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Ook de gasten zouden de drie belangrijke punten graag meenemen naar Klazienaveen want ook bij hun staat promoveren naar de eerste klasse hoog in het vaandel.

Zonder de op vakantie zijnde Vincent Coulier trapte De Weide op klokslag drie uur af voor een enerverende pot voetbal. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en zette van begin af aan goed druk op de verdediging van de gasten, wat een aantal mogelijkheden opleverde. De beste mogelijkheid kreeg Frank  Benjamins, maar helaas zag hij zijn ingekopte bal uit een hoekschop van Jermo Verbeek op de lat uiteen spatten. In de tegenaanval was het Klazienavener Melroy Hemme die de bal maar rakelings naast het doel van doelman van der Weide zag verdwijnen. Nadat ook Frank van Veen met zijn inzet via een fraaie omhaal nog niet het gewenste resultaat had bereikt was het na een klein half uurtje wel raak voor de thuisploeg. Via een snelle aanval over de rechtervleugel en een prima voorzet van Jermo Verbeek liet Nick Muysson vervolgens doelman Justin Verschoor kansloos door de bal fraai in de linker bovenhoek te  schieten 1-0.

In de slotfase van de eerste helft kantelde de wedstrijd enigszins en namen de gasten wat meer het heft in handen waardoor Yoran Duman alle zeilen moest bijzetten om met een prima blok Danie Slip het scoren te beletten. Ook doelman Henri van der Weide moest op slag van rust vol aan de bak om de, alleen op hem afkomende Danie Slip wederom het scoren te beletten. Ook in de tweede helft hetzelfde beeld, dan weer was De Weide de bovenliggende partij, dan weer Klazienaveen. Na een paar prima reddingen van doelman Verschoor op inzetten van Benjamins en Strijker en Mitchell Luchtenberg die een teenlengte te kort kwam om de score te verdubbelen konden met nog een half uur op de klok twee spelers van de gasten met rood vertrekken. Eerst kreeg Martin Bauerhuit direkt rood doordat hij doorgebroken speler Jermo Verbeek op de rand van de zestienmeter onder uit haalde. Doordat medespeler Yorin Habing duidelijk liet merken het niet met de beslissing van scheidsrechter Veldhuizen eens te zijn kreeg hij in eerste instantie geel, maar omdat hij bleef mekkeren kon ook hij met twee keer geel de kleedkamer opzoeken. Ondanks een aantal goede mogelijkheden van Frank van veen, Jermo Verbeek en Jasper Strijker en een van de doellijn gehaalde bal van Mike Wits bleven de gasten, ook met twee man minder, prima op de been en moesten de gastheren alert blijven om geen counter om de oren te krijgen.

Met nog een paar minuten op de klok leek de voor Frank Benjamins ingevallen Ismaïl Ucan aan alle onzekerheid een eind te maken. Door de gehele verdediging te omspelen kwam hij alleen voor doelman Verschoor maar deze liet zich niet verschalken en hield met een bekwame redding zijn ploeg op de been. In de allerlaatste minuut meer geluk voor Ucan, uit een snelle aanval van Jasper Strijker ontving hij de bal en drukte beheerst af om zo de belangrijke overwinning veilig te stellen. Aanstaande zaterdag moet De Weide het thuis opnemen tegen DESZ uit Zwartsluis, aanvang 14.30 uur.

De Weide-VV Klazienaveen 2-0(1- 0)

Opstelling De Weide: van der Weide, Njagul, Luchtenberg, Verbeek(83 Kikkert), Bosscha, Duman, van Veen, Buining, Muysson, Benjamins(70 Ucan), Strijker.

Man van de wedstrijd: Nick Muysson

Coop Man of the Match: Niek Muysson. De bijhorende bloemen worden iedere thuiswedstrijd aangeboden door Bloemenshop Erwin. De winnaar van het eindklassement mag als prijs 1 minuut gratis winkelen bij Coop de Weide.