← Vorige pagina
De Weide komt niet dichterbij koploper vv Groningen
10 april 2017


Afgelopen zaterdag moest De Weide het thuis opnemen tegen koploper vv Groningen in de tweede klasse J. Na een zinderende wedstrijd stond er na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Volders en gelijke stand van 1-1 op het scorebord. 


Nadat Groningen al in het begin van de wedstrijd door een strafschop op voorsprong was gekomen werd de stand na een uur spelen gelijkgetrokken door een prima doelpunt van de goed spelende Vincent Coulier. In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg het initiatief in deze ware topper, maar uit een counter was de eerste kans voor de gasten, ware het niet dat Jamie Walstra maar rekelings over schoot. Dat het een topper was had te maken met de stand op de ranglijst. Met een achterstand van vijf punten begon De Weide aan de wedstrijd tegen koploper Groningen. Bij winst zouden ze op twee punten komen wat, met nog vier wedstrijden te gaan, nog uitzicht op het kampioenschap zou betekenen. 


Na diverse goede voorzetten van de thuisploeg die steeds goed verwerkt werden door de verdediging was het toch Jelmer Wierenga die het met een goed schot probeerde maar zag de bal helaas nipt overgaan. Even later weer een prima aanval van de gastheren met een voorzet van Sander Benjamins en vervolgens een vlammend schot van Julian Mol, gestopt door doelman Said Khajjouf. 


Nadat Groningen een aantal keren ontsnapt was aan een achterstand kwamen ze er met een counter prima uit en door een schwalbe van Erik Lourens, na een vermeende overtreding van Mitchell Luchtenberg, mocht Tim van der Molen de trekker overhalen vanaf de elfmeterstip. Deze liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal via de binnenkant van de paal langs doelman van der Weide om zo zijn ploeg, enigszins onverdiend op voorsprong te brengen. Na deze tegenvaller was het toch de thuisploeg dat het voortouw bleef nemen en met soms heel goede combinaties tot mogelijkheden kwam, maar steeds stond de defensie van de gastheren als een paal. Ook pakten de Groningers zo nu en dan hun kansen, zo ook uit een prima vrije trap van Martijn Oppewal, maar prima gestopt door doelman van der Weide. 


In deze overigens boeiende wedstrijd kreeg Julian Mol via een vloeiende combinatie met Jasper Strijker de bal voor het inschieten, maar wederom was het doelman Khajjouf die zijn mannetje stond. Na de uittrap van de doelman moest Yoran Duman alle zeilen bijzetten om Wesley Walstra het scoren te beletten en deed dat met verve. Op slag van rust de laatste kans voor De Weide om nog voor de thee beide ploegen op gelijke hoogte te brengen maar helaas voor Jasper Strijker was doelman Khajjouf een fractie eerder aan de bal dan hij. 


Vanaf de aftrap in de tweede helft werden de groenwitten bijna verrast, uit een pass van Lourens kwam van der Molen inscoringspositie om vervolgens de bal maar rakelings voorlangs te schieten. Even later een scrimmage voor het doel van de gastheren, eerst was het Strijker die bal niet goed raakte en vervolgens lukte het Mol niet de bal over de doellijn te werken. Na ongeveer een uur spelen toch de wel verdiende gelijkmaker voor de Hoogeveners. Uit een hoekschop van Niek Bosscha waarna de bal via de paal voor de voeten van de prima spelende Vincent Coulier belandde, bedacht deze zich geen moment en schoot de bal vol overtuiging langs de kansloze Groninger doelman 1-1. 


Nadat doelman van der Weide eerst nog vol aan de bak moest na een strak schot van Tim Rosema, was het even later Wesley Walstra die de verdediging van zich af schudde om vervolgens de bal strak voor te geven. Doordat deze door alles en iederen gemist werd kwamen de gastheren heel goed weg door niet in de slotfase alsnog op achterstand te komen en bleef deze topper daardoor onbeslist. Met nog steeds vijf punten achterstand op Groningen moeten de Hoogeveners zorgen om in ieder geval tweede te blijven om alsnog kans te maken op promotie door middel van de nacompetitie.


De Weide – vv Groningen 1-1 (0-1)


Opstelling De Weide: van der Weide, van Arkel, Wierenga, Njagul(83 Frank Benjamins), Luchtenberg, Bosscha, Coulier, Mol(73 van Goor), Duman, Sander Benjamins( 66 Verbeek), Strijker.


Man van de wedstrijd: Vincent Coulier

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361